Se pun la macerat, într-un borcan de 3 l, în rachiu curat de prune sau de fructe, timp de o lună, câte 10 g de flori de salcâm, soc, mușețel, gălbenele, trei frați pătați, sunătoare, coada șoricelului, cicoare, cimbrișor, frunze de salcie, mesteacăn, nuc, piersic, dafin, pedicuță, drăgaică, tătăneasă, rostopască, podbal, ventrilică, urzică moartă, busuiocul stupului, pătlagină, ghințură, pelin, coada calului, mentă, sovârv, frunze și fructe de fragi, de afin, zmeură de pădure, fructe de ienupăr, frunze și rădăcini de păpădie, rădăcină de brusture dulce, fierea pământului, muguri de pin, coji de cireșe amare, coajă de salcie, stânjenel și coajă de stejar.
După o lună, se strecoară preparatul și se bea înaintea fiecărei mese principale, de trei ori pe zi, câte o gură din acest preparat. Remediul este util în ameliorarea ulcerului gastric și duodenal, în tratarea afecțiunilor la ficat, dar și în caz de diabet zaharat, infecții în organism și gripă.
Sursa: www.evenimentul.ro
