Batonul de ciocolată care contribuie la creșterea cantității de antioxidanți din organism, prevenind astfel o gamă largă de boli, de la maladii cardiace la cancer, a fost creat de o companie britanică, cunoscut furnizor de ciocolată al reginei Marii Britanii, informează dailymail.co.uk.
„Choxi+”, care a fost lansată ieri pe piața britanică, a fost creată de compania Prestat.
„Choxi+” conține de trei ori mai mulți antioxidanți decât alte mărci specializate în ciocolată sănătoasă.
Un baton de ciocolată conține, se pare, mai mulți antioxidanți decât o jumătate de kilogram de varză de Bruxelles sau două kilograme de mere. În plus, se pare că are un gust deosebit de bun, existând în variantele neagră, cu lapte, cu mentă și cu portocale.
În mod evident, ciocolata aceasta este un produs mai scump, un baton de 70 – 75 de grame costând aproximativ 1,99 lire sterline (2,86 euro), dar producătorul spune că două pătrate de ciocolată asigură necesarul zilnic de antioxidanți.
O ciocolată normală „Choxi+” cu lapte conține 409 de calorii, în timp ce varianta neagră are doar 356.
Alasdair McWhirter, editor al bestseller-ului „Foods that Harm, Foods that Heal”, a declarat: „Oamenii trebuie să consume în continuare, zilnic, cinci porții de fructe și legume, pentru că acestea conțin fibre și alți nutrienți care nu se găsesc în ciocolată”.


