Anchetă

Barmanul de la discotecă, purtător de Salmonella



Numărul persoanelor care au ajuns în spital cu toxiinfecție alimentară după ce, în weekend, au mâncat hamburgeri cu maioneză la discoteca Dance Vip, din Gura Humorului, a ajuns la 12, iar barmanul unității este vinovat de producerea îmbolnăvirilor.
Informația a fost lansată, ieri, de directorul adjunct al Autorității de Sănătate Publică (ASP) Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, care a spus că analizele de laborator efectuate în cazul angajaților discotecii au scos la iveală faptul că barmanul este purtător de Salmonella.
Medicul a precizat că, până acum, bacteria a fost izolată la doi dintre pacienții spitalizați cu gastroenterocolită acută provocată de toxiinfecție alimentară și a arătat că situația a fost creată de mizeria din unitate.
Hamburgerii, preparați din carne fermentată „Pentru mine sursa de infecție este clară. Condițiile de igienă sunt atât de precare încât nu mă miră că s-a ajuns la așa ceva”, a afirmat Lăzăreanu, adăugând că cercetările desfășurate de oamenii din subordine la discoteca Dance Vip au scos la iveală aspecte șocante, unul dintre acestea vizând modul în care era păstrată carnea care, din cauza condițiilor proaste de depozitare, era fermentată.
„Persoanele care se simt rău după au mâncat la discoteca din Gura Humorului să se prezinte la medic pentru a fi tratate corespunzător”, a avertizat adjunctul ASP.
12 persoane, printre care și câțiva minori, din zona Gura Humorului, au ajuns până ieri la prânz la spital, cu toxiinfecții alimentare. Acestea au mâncat hamburgeri cu maioneză la discoteca DANCE VIP care funcționează în incinta Casei de Cultură din oraș.
Clienții localului au început să se simtă rău la scurt timp după ce au mâncat, când au început să aibă stări de vomă, vărsături, dureri abdominale, diaree, febră, astenie. Bolnavii au fost duși la spitalul din Suceava unde au fost internați.
În urma verificărilor, ASP a dispus închiderea discotecii și a informat Ministerul Sănătății.




Recomandări

Încă o amendă pentru pensiunea la care au apărut cazurile de toxiinfecție alimentară cu Salmonella