Bărbații sunt carnivori, iar femeile preferă vegetalele



Bărbații preferă cel mai adesea consumul de carne
Bărbații preferă cel mai adesea consumul de carne

Bărbații și femeile sunt diferiți și în ceea ce privește obiceiurile alimentare, ei preferând carnea, în timp ce ele preferă fructele și legumele, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat în Statele Unite, publicat de AFP.
Aceste diferențe în obiceiurile alimentare au fost puse în evidență în timpul ultimului sondaj realizat de rețeaua de supraveghere a maladiilor contractate prin alimente, FoodNet, în perioada mai 2006 – aprilie 2007, la care au participat 14.000 de adulți americani.
Participanții au fost intervievați asupra obiceiurilor alimentare, inclusiv asupra consumului de alimente cu risc, precum carnea insuficient preparată.
„Am colectat o asemenea varietate de date încât am considerat că ar fi interesant să vedem dacă există cu adevărat diferențe între bărbați și femei în ceea ce privește alimentația”, a spus medicul Beletshachew Shiferawa, epidemiolog și autor principal al studiului.
„Acesta este cel mai mare studiu asupra diferențelor dintre obiceiurile alimentare ale bărbaților și cele ale femeilor realizat vreodată”, a adăugat medicul.
Cercetătorii au descoperit că bărbații preferă cel mai adesea consumul de carne, mai ales vită, porc și rață, dar și anumite fructe de mare, precum stridiile sau crevetele.
Obiceiuri alimentare.
În schimb, femeile aleg mai frecvent legumele, mai ales morcovii și roșiile. Ele mai au o preferință pentru fructe, mai ales căpșuni, mere, afine și zmeură. La acestea se adaugă alimentele uscate, precum migdalele și nucile. Spre deosebire de bărbați, femeile mai sunt atrase de ouă și iaurt.
Autorii studiului au mai descoperit și excepții alimentare. Astfel, numărul bărbaților care consumă sparanghel și varză de Bruxelles este mai mare decât cel al femeilor, în timp ce reprezentantele sexului frumos preferă să consume carne tocată proaspătă și nu produse congelate.
În ceea ce privește consumul de alimente cu risc, sondajul a scos la iveală faptul că ouăle și carnea tocată insuficient preparate sunt preferate de bărbați, în timp ce mugurii de lucernă cruzi sunt preferați de femei.
Rezultatele sondajului au fost prezentate la o conferință internațională asupra pericolelor bolilor infecțioase, care a avut loc în cursul acestei săptămâni la Atlanta, Georgia.