„Gheorghe Flutur este omul care a făcut cel mai mult pentru promovarea Bucovinei”. Aprecierea îi aparține copreședintelui Organizației Municipale Suceava a PNL, deputatul Ioan Balan, și a fost făcută vineri, de Ziua Bucovinei. Balan a declarat că ofensiva de promovare a Bucovinei a început în 2008, odată cu instalarea lui Gheorghe Flutur la șefia Consiliului Județean, și a arătat că este mândru că l-a avut președinte pe Gheorghe Flutur. „Amintiți-vă de acele momente din 2008, acele evenimente care s-au petrecut în municipiul și în județul Suceava toate au izvorât din ideea președintelui Gheorghe Flutur. El a fost promotorul. Unii dintre noi am fost mai sceptici la evenimentele care s-au desfășurat atunci pentru că erau de o anvergură destul de mare. Îmi amintesc cum președintele Flutur a susținut foarte tare acest proiect și a spus că va face un țel din a promova Bucovina, lucru pe care l-a reușit. M-am întâlnit cu foarte mulți bucureșteni, de fapt bucovineni la origine, oameni stabiliți în Capitală, dar care-și au rădăcinile în Suceava, și îmi aminteau de evenimentele care s-au desfășurat în București în perioada în care Gheorghe Flutur era președintele Consiliului Județean și toate aceste evenimente aveau ca unic scop promovarea Bucovinei. S-a vorbit despre Bucovina cu orice prilej”, a spus Balan.
Conceptul „Produs în Bucovina”, cel mai mare impact în promovarea zonei
Conceptul „Produs în Bucovina”, a precizat Balan, a avut cel mai mare impact în promovarea zonei, rămânând bine înfipt în memoria românilor. „Oamenii mi-au amintit de «Produs în Bucovina», care a avut un succes enorm în București la momentul respectiv și despre mimările care se fac astăzi. Bucovina nu înseamnă doar «dârli-dârli-da», înseamnă mult mai mult când vrei să o promovezi, înseamnă seriozitate, înseamnă lucrurile bine puse la punct, și toate acestea au fost foarte bine coordonate de Gheorghe Flutur. Ne-au făcut să fim mândri și la București, și la Bruxelles, și la Viena. Toate aceste evenimente aveau ca unic scop promovarea Bucovinei. Ce mândrie mai mare ne trebuie nouă, ca cetățeni ai Sucevei, ca bucovineni, ca pe marile panouri publicitare din Viena să vedem reclame cu Bucovina. Cam astea sunt momentele pe care le-am trăit și cu siguranță le vom mai trăi”, a spus liderul liberal.
El a ținut să le ureze
„La mulți ani” bucovinenilor și să le spună că sloganul cu care Klaus Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale, „România lucrului bine făcut”, a izvorât din Bucovina, „pentru că bucovinenii știu să facă lucrurile bine”.