Pește pe pat de legume la cuptor
Ingrediente:
4 fileuri de pește alb (cam 200 grame fiecare)
3 roșii tăiate în sferturi
2 dovlecei tăiați în sferturi
2 cepe roșii tăiate în sferturi
60 ml ulei de măsline
câteva măsline fără sâmburi
1 cățel de usturoi mic, pisat
1 lingură suc de lămâie
1 lingură muștar
pătrunjel tocat fin
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 200 grade Celsius. Amestecați într-o tavă/vas de copt dovleceii, ceapa, roșiile și măslinele cu o lingură de ulei.
Cu uleiul rămas ungeți fileurile de pește și așezați-le deasupra patului de legume, apoi dați la cuptor pentru 25-30 minute până când se pătrund toate ingredientele. Amestecați într-un bol usturoiul, sucul de lămâie, muștarul și uleiul rămas pentru a face un sos.
Aranjați legumele pe patru farfurii și deasupra puneți câte un file de pește, puneți sos deasupra și asezonați cu pătrunjel tocat.
File de pește cu sos
Ingrediente: (pentru 4 porții):
600 g roșii,
sare,
piper,
1 lingură pătrunjel verde tocat,
1 lingură busuioc verde tocat,
3 linguri ulei de măsline,
1 căpățână usturoi,
600 g file de pește (șalău,
merluciu etc. ).
Preparare:
1) Spălăm roșiile, le tăiem felii și le așezăm într-o formă unsă (rezistentă la foc). Punem sare și piper.
2) Amestecăm verdeața cu uleiul, curățăm usturoiul, iar cățeii se pun întregi, împreună cu uleiul peste feliile de roșii.
3) Încingem cuptorul la 200 grade și lăsăm roșiile să se rumenească circa 5 minute.
4) Spălăm fileurile de pește, le zvântăm, punem sare și piper.
5) Așezăm peștele peste stratul de roșii și îl ungem cu puțină zeamă (din tavă).
6) Băgăm tava în cuptor timp de 15 minute
(sursa: www.reteteculinare.ro)