1. Borș de pește cu leuștean
Durata de preparare: 1 h
Ingrediente:
1 și 1/2 litri apă, 6 bucăți pește, 1 morcov, 1 buc. rădăcină pătrunjel, 2 cepe, sare, 2-3 cești borș, 4-5 roșii sau 200 ml bulion, pătrunjel verde, leuștean
Mod de preparare:
Se fierbe zarzavatul tăiat fire lungi și ceapa tăiată mărunt, în apă cu sare. Se adaugă borșul, după ce zarzavatul este bine fiert, apoi bucățile de pește, care mai întâi au fost frecate cu sare. Se fierbe la foc potrivit, să nu se sfărâme peștele. Se mai adaugă felii de roșii sau bulion. Se poate servi rece sau cald, după gust, cu pătrunjel și leuștean. Se poate adaugă și o ceșcuță de orez, care se fierbe o dată cu zarzavatul.
Observații:
Se poate prepara și fără zarzavat.
2. Păstrăv cu piper verde și lămâie
Durata de preparare: 15 min.
Ingrediente:
4 păstrăvi a câte 250 g fiecare, 1 lămâie mare, 1 lingură de oțet, 2 linguri cu piper verde, 75g margarină, sare, piper negru și alb
Mod de preparare:
Striviți piperul verde. Topiți 50 g margarină în tava pe care o veți introduce la cuptor, adăugați oțetul, piperul verde pisat, piperul negru, piperul alb și sarea. Omogenizați bine amestecul și tăvăliți păstrăvii prin el. Introduceți tava la cuptor 15 minte, după care scoateți tava și adăugați sucul de lămâie, rondele de lămâie tăiate în patru, și restul de margarină.
Observații:
Garnitura: cartofi natur; Recomandări: Se servește cu vin alb sec. (www.rapitori.ro )
