Controale

ASP va clasifica restaurantele și pensiunile din punct de vedere igienic



Unitățile de alimentație publică și pensiunile din județ vor fi clasificate de către inspectorii sanitari în funcție de condițiile igienice pe care le au, de dotări și de calitatea serviciilor oferite. Șeful Inspecției Sanitare de Stat din cadrul Autorității de Sănătate Publică Suceava, doctor Ludovic Abiței, a declarat ieri că în scurt timp vor fi demarate controale în unitățile de alimentație publică din județ pentru realizarea clasificării menționate. Abiței a precizat că pe baza acestei clasificări se va stabili frecvența controalelor ulterioare la aceste unități, sanitarii urmând să verifice mai des restaurantele și pensiunile cu stele mai puține. „Ce contează dacă Ministerul Turismului le-a dat patru stele, dacă unele din obiective au condiții sanitare de numai două. Clasificarea va fi păstrată în baza noastră de date și în funcție de ea vom efectua pe viitor controale”, a spus șeful Inspecției Sanitare de Stat.
Ludovic Abiței a declarat că vor fi verificare și firmele care fac livrări de produse alimentare la domiciliu, transportul acestor produse trebuind să se efectueze în mașini cu dotări speciale și în vase etanșe. În plus, mijlocul de transport trebuie să fie autorizat de către inspectorii sanitari, în conformitate cu legislația europeană.



Recomandări

Amenzi de 55.000 de lei și zece avertismente pentru probleme pe linie de igienă la unități de cazare din județ

Doctorul Sorin Mihai Voloșeniuc, directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava
Doctorul Sorin Mihai Voloșeniuc, directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava

Amenzi de 73.000 de lei și zeci de kg de produse alimentare trimise la distrugere de inspectorii DSVSA, înainte de sărbătorile pascale