Unitățile de alimentație publică și pensiunile din județ vor fi clasificate de către inspectorii sanitari în funcție de condițiile igienice pe care le au, de dotări și de calitatea serviciilor oferite. Șeful Inspecției Sanitare de Stat din cadrul Autorității de Sănătate Publică Suceava, doctor Ludovic Abiței, a declarat ieri că în scurt timp vor fi demarate controale în unitățile de alimentație publică din județ pentru realizarea clasificării menționate. Abiței a precizat că pe baza acestei clasificări se va stabili frecvența controalelor ulterioare la aceste unități, sanitarii urmând să verifice mai des restaurantele și pensiunile cu stele mai puține. „Ce contează dacă Ministerul Turismului le-a dat patru stele, dacă unele din obiective au condiții sanitare de numai două. Clasificarea va fi păstrată în baza noastră de date și în funcție de ea vom efectua pe viitor controale”, a spus șeful Inspecției Sanitare de Stat.
Ludovic Abiței a declarat că vor fi verificare și firmele care fac livrări de produse alimentare la domiciliu, transportul acestor produse trebuind să se efectueze în mașini cu dotări speciale și în vase etanșe. În plus, mijlocul de transport trebuie să fie autorizat de către inspectorii sanitari, în conformitate cu legislația europeană.





