Conducerea Ansamblului Studențesc Arcanul al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava (USV) a fost prezentă, pentru al doilea an consecutiv, la Conferința Națională a Coregrafilor Folcloriști din România. Pe lângă reprezentanții Ansamblului Studențesc „Arcanul” USV, au fost prezenți la conferința de la Constanța și reprezentanți ai Ansamblului „Arcanul” de la Fundu Moldovei și ai Asociației Culturale Vatra Satului din Suceava.
Organizată de Asociația Culturală a Coregrafilor, Scenografilor, Artiștilor Liberi Profesioniști și Amatori din Constanța, conferința s-a desfășurat la Hotel Sport din Constanța, în perioada 28-30 martie, și a adunat coordonatori de ansambluri, coregrafi, directori artistici, instructori din 16 județe ale României.
Din ce ne-au spus participanții din Suceava, conferința s-a axat pe contextul actual al folclorului românesc, probleme cu care se confruntă ansamblurile folclorice de amatori din țară, dar și pe aspecte importante ale organizării și desfășurării Festivalului Internațional de Folclor pentru copii și tineri „Dobroge, mândră grădină”, ediția a X-a, 2014. În cea de-a doua zi a conferinței, organizatorii au pregătit un program artistic prezentat de Ansamblul „Româncuța” din Cumpăna, județul Constanța, iar manifestarea s-a încheiat cu o seară bucovineană, întreținută de artiștii suceveni Călin Brăteanu (director artistic al Ansamblului Studențesc Arcanul), Liviu Țăran, Raveca Țimpau și Manuela Pohoață. Coordonatorul Ansamblului Artistic Studențesc Arcanul al USV, Sorin Pohoață, ne-a spus că, și de această dată, „reprezentanții Sucevei au adresat participanților veniți din toată țara la conferința de la Constanța invitația de a veni la manifestările culturale din Bucovina, în vederea stabilirii unor parteneriate culturale cu ONG-uri și diferite instituții de cultură de la noi”.
Eveniment
Artiști suceveni, prezenți la Conferința Națională a Coregrafilor Folcloriști din România
