Aripioare de pui cu varză de Bruxelles



Aripioare de pui cu varză de Bruxelles
Aripioare de pui cu varză de Bruxelles

2 porții – 40 minute

  • 10 aripioare de pui
  • 500g varză de Bruxelles
  • 50g unt
  • 50ml ulei (pref. măsline)
  • 50g ardei gras roșu
  • 1 lămâie
  • ± sare, piper

Varza se opărește 1-2 minute în apă clocotită cu puțină sare, apoi se scurge. Se topește untul într-o tigaie și se prăjește 3-4 minute, la foc iute varza, apoi se stropește cu zeamă de lămâie. Aripioarele se presară cu sare și piper, se pun într-o tavă mai adâncă în ulei și 1 ceșcuță apă. Se pune tava în cuptorul încins și se lasă 30 de minute la foc potrivit. Se servesc câte 5 aripioare la o porție, cu varză de Bruxelles, ardeiul gras tăiat fideluță și felii de lămâie.
(Stoica Marioara – Vama Buzăului)