Aripioare cu sos dulce acrișor



Aripioare cu sos dulce acrișor
Aripioare cu sos dulce acrișor

4 porții – 50 minute

  • 20 aripioare de pui
  • 100ml ulei
  • 2 linguri miere
  • 1 lămâie
  • 1 ceapă
  • 1 linguriță pastă de tomate
  • 2 linguri sos Worchester
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 linguriță rasă nucșoară
  • 3 morcovi
  • 3 tulpini de țelină
  • ± sare, piper

Curăță aripioarele, pârlește-le la flacăra aragazului, spală-le, scurge-le bine de apă și presară-le cu sare și piper. Prăjește aripioarele în ulei la foc potrivit până se rumenesc frumos pe toate părțile, apoi scoate-le pe un platou, toarnă peste ele mierea și stropește-le cu zeama de lămâie. Acoperă-le cu un capac și păstrează-le la cald. În grăsimea rămasă de la prăjitul aripioarelor călește 2 minute ceapa tocată mărunt. Adaugă pasta de tomate, apoi morcovii și tulpinile de țelină fierte și date pe răzătoarea mică. Pune și o cană din zeama în care au fiert acestea și lasă sosul să fiarbă la foc mic. După 20 de minute pune în sos aripioarele prăjite și zeama ce s-a format în farfurie, adaugă nucșoara și potrivește de sare și piper. Lasă să fiarbă acoperit încă 10 minute. Dacă este cazul, mai completează cu puțină supă caldă. Servește câte 5 aripioare la o porție și cu sos cald.