4 porții – 50 minute
- 20 aripioare de pui
- 100ml ulei
- 2 linguri miere
- 1 lămâie
- 1 ceapă
- 1 linguriță pastă de tomate
- 2 linguri sos Worchester
- 1 cățel de usturoi
- 1 linguriță rasă nucșoară
- 3 morcovi
- 3 tulpini de țelină
- ± sare, piper
Curăță aripioarele, pârlește-le la flacăra aragazului, spală-le, scurge-le bine de apă și presară-le cu sare și piper. Prăjește aripioarele în ulei la foc potrivit până se rumenesc frumos pe toate părțile, apoi scoate-le pe un platou, toarnă peste ele mierea și stropește-le cu zeama de lămâie. Acoperă-le cu un capac și păstrează-le la cald. În grăsimea rămasă de la prăjitul aripioarelor călește 2 minute ceapa tocată mărunt. Adaugă pasta de tomate, apoi morcovii și tulpinile de țelină fierte și date pe răzătoarea mică. Pune și o cană din zeama în care au fiert acestea și lasă sosul să fiarbă la foc mic. După 20 de minute pune în sos aripioarele prăjite și zeama ce s-a format în farfurie, adaugă nucșoara și potrivește de sare și piper. Lasă să fiarbă acoperit încă 10 minute. Dacă este cazul, mai completează cu puțină supă caldă. Servește câte 5 aripioare la o porție și cu sos cald.