„Arhiducele Moștenitor Carol Francisc Iosif în Bucovina”



„Arhiducele Moștenitor Carol Francisc Iosif în Bucovina”
„Arhiducele Moștenitor Carol Francisc Iosif în Bucovina”

Pentru data de 29 decembrie cu foto VIZITA ARHIDUCELUI (2)
„Rachiul în Vama”
„Pe cât de salutară este inițiativa guvernatorului Austriei de Jos, contelui Kilmansegg, care a îndrumat măsuri serioase cum s’ar combate patima beției prin școale, pe atâta de mâhnitoriu și uimitoriu este pentru noi când au audit copiii de școală, din gura învățătoriului superior Vasili Badale, că a venit dela împeratul poroncă (!) că să se vestească prin gazetă că oamenii trebue să bee rachiu, că rachiul este de folos traiului vieței și oamenii nu pot trăi fără de rachiu. «Și voi copiilor – dice Badale – să beți rachiu, că rachiul îi o beutură curată și sănătoasă și așa-i voea monarchului, iată aice a venit scris în gazetele acestea»”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul IV, nr. 99, Cernăuți, Joi 15/27 Decemvrie 1894.
„Arhiducele Moștenitor Carol Francisc Iosif în Bucovina”
„La reîntoarcerea de pe frontul de est, Arhiducele a vizitat orașul Rădăuți. Era ziua de Vineri, zi de târg. Întinsa piață din centrul Rădăuțului era plină de o mare de lume…Mulțimea, cum a prins de veste că frumosul chip de ofițer este însuși moștenitorul tronului, a izbucnit în entuziaste urări, făcând o grandioasă manifestare patriotică…În calea spre Cîmpulung, Arhiducele a fost întâmpinat în stațiunile Hatna, Ilișești, Cacica, Gurahumorului și Vama de clerul și reprezentanții acelor regiuni și de o mulțime de popor, primind cu cuvinte de mulțămită pânea și sarea ce i se prezentau, după obiceiul strămoșesc, în semn de bunăvenire”.
„Viața Nouă”, Anul III, nr. 152, 27 decembrie 1914.
„Cele mai bune consultații…”
„…la policlinica din Suceava le dă tovarășa care stă în biroul deasupra ușii căreia scrie «Informații». Dacă te doare stomacul, de pildă, și medicul îți recomandă să faci o radioscopie gastrică, te scoli la ora 6 dimineața și la 6,30 ești la policlinică. La ora 7, tovarășa te examinează cu atenție și-ți spune că nu mai are bonuri. A doua zi te scoli la ora 4,30 ca să…afli mai devreme că, de asemenea, nu mai are bonuri. În schimb are timp berechet să se răstească la cetățenii care încearcă să-și lămurească nedumeririle față de asemenea ciudățenii. Așa se face că de multe ori bolnavii de stomac se îmbolnăvesc și de…inimă rea”.
„Zori Noi”, Anul XIX, nr. 5300, Suceava, Vineri 25 decembrie 1964.



Recomandări