Ardei umpluți de post



Ingrediente:
10-12 ardei, o cană (de 200 ml) cu orez, o ceapă, ulei, piper, făină, pătrunjel verde, roșii sau cartofi pentru capacele, pastă de bulion
Mod de preparare:
Se spală ardeii, se curăță de cotoare și se lasă la scurs. Într-o cratiță, se călește ceapa, se pune orezul spălat, puțină sare, puțin piper și o lingură rasă de pastă de bulion și puțină apă. Se amesteca bine, se umplu ardeii, se pun capacele din roșii sau rondele de cartofi.
Se așează ardeii în cratiță, se pune apa pînă să ajungă deasupra și se lasă să fiarbă semiacoperiți cu un capac.
Într-o cratiță se pune puțin ulei și se călește o ceapă, se pune o linguriță de făină, după aceea se pune o lingură rasă de pastă de bulion, se adaugă puțină apă, se lasă puțin să fiarbă și se toarnă peste ardei. Se mișcă cratița să nu se lipească.
Cînd sînt gata fierți ardeii, se pune pătrunjel verde tocat. (www.infobrasov.net)