Ardei umpluți cu piept de pui și orez



Ingrediente:
– 10 ardei potriviți
– 1 kg piept pui
– 200 g orez
– 4 – 5 cepe
– 2 – 3 morcovi
– 100 g pastă de tomate
– verdeață de sezon, cimbru, sare, piper, ulei
Mod de preparare:
Se curăță ardeiul gras de cotor, având grijă să se păstreze codița pentru capac (???). Se trece pieptul de pui prin mașina de tocat cu sită mare, se taie ceapa și morcovul cubulețe mici, după care se călesc în ulei la foc mic. Se pune la scurs în strecurătoare, după care se amestecă cu carnea tocată și orezul umflat. Adăugăm sare, piper, verdeața, pasta de tomate. Ardeiul gras se umple cu compoziția rezultată după care i se pune capacul la loc, se așează într-o tavă cu vârful în jos, se adaugă apă cât cuprinde și se dă la cuptor 1 oră. Se servesc cu mămăliguță și sos de smântână.
Bucătar Sorin Băeșu

Reteta zilei este oferita de Picollo Mondo