Durata: 50 minute
Ingrediente:
8 buc. ardei grași, 2 buc. morcovi, 1 buc. rădăcină pătrunjel, 1 buc. ceapă, 3-4 buc. roșii, 1 lingură zahăr, 3 linguri ulei
Mod de preparare:
Ardeii, cărora li s-a scos în prealabil cotorul, se pun 1-2 minute în apă clocotită, puțin sărată; se scot apoi pe o sită ca să se scurgă. După aceea, se pune umplutura, se așează pe un rând în cratiță se toarnă deasupra apă, se adaugă ulei și bulion de roșii și se lasă să fiarbă înăbușit cu capac, în cuptor sau pe plită, timp de 30-40 minute. Pentru prepararea umpluturii de legume se taie pai morcovul, pătrunjelul și ceapa și se prăjesc în ulei, se adaugă apoi roșii proaspete curățate de semințe și pieliță, tăiate mărunt, se presară puțin zahăr, sare, piper și se prăjesc.
Mod de servire:
Dacă ardeii se servesc calzi la masă, se toarnă deasupra un sos de roșii. Ardeii se pot servi și reci.