Rețete de post

Ardei umpluți cu ciuperci



10 ardei, 2 cutii ciuperci, 100 g orez, 1 ceapă, ulei, sare, piper, cimbru, 1 kg roșii (3 linguri pastă de tomate), pătrunjel și mărar verde
Ceapa tocată se pune împreună cu orezul spălat la călit în ulei încins. Cînd ceapa devine sticloasă, se stinge cu o cană de apă și se lasă să fiarbă pînă cînd se înmoaie orezul. Se spală ciupercile, se toacă și se adaugă împreună cu verdeața tocată, puțin cimbru uscat, sare și piper peste orez. Cu acest amestec se umplu ardeii, se pun căpăcele de roșii și se așează într-o cratiță, în picioare. Se pune apă amestecată cu roșiile tocate rămase, sau cu pasta de tomate, cît să acopere ardeii. Cratița se dă la cuptor pentru 45 min., sau se poate fierbe mîncarea și pe aragaz. (www.litoralulromanesc.ro)