La Liceul Tehnologic Cajvana a avut loc în penultima zi din luna mai Simpozionul Internațional „Arborii ocrotiți, simbol al vitalității, diversității și frumuseții”, ediția a II-a, la care au participat cadre didactice din învățământul preșcolar, primar, gimnazial, liceal, invitați din țară, autorități locale, județene, specialiști etc. Scopul acestui eveniment a fost conștientizarea întregii comunități privind valoarea științifică și ecologică a arborilor multiseculari, precum și importanța europeană a stejarului din Cajvana ca simbol al perenității și continuității.
Învățătoarea Lidia Loredana Seserman, responsabilă cu promovarea imaginii Liceului Tehnologic Cajvana, ne-a spus că „prin prezentările și dezbaterile desfășurate, aceștia și-au arătat preocuparea de a forma comportamente și atitudini ce vizează educarea copiilor și tinerilor ca cetățeni responsabili, capabili să ia decizii în ceea ce privește protecția mediului. Aceștia și-au împărtășit unii altora exemple de bună practică în vederea găsirii celor mai eficiente modalități de combatere a poluării și de conservare a sănătății planetei”.
Invitați
Simpozionul a avut două secțiuni: Secțiunea I – Referate științifice pe tema „Arborii ocrotiți – simbol al vitalității, diversității și frumuseții”; Secțiunea a II-a – Concurs de creație (lucrări grafice, desene, colaje ale elevilor și cadrelor didactice).Cei prezenți au putut admira și aprecia organizarea expoziției „Natura e viață!”, amenajată de cadrele didactice pe holul Liceului Tehnologic Cajvana. Festivitatea a fost încheiată cu momentul artistic „La umbra Stejarului”, desfășurat sub bolta măreață a stejarului multisecular din Cajvana.
Evenimentul a fost organizat și coordonat de prof. Nicolae Robu, director coordonator al Liceului Tehnologic Cajvana, prof. Iulian Ciotu, director adjunct, prof. Mariana Drumea, inspector școlar pentru biologie, prof. Anișor Vasiliu, inspector școlar pentru istorie și geografie, profesor universitar doctor Vasile Efros, decanul Facultății de Istorie Geografie din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava. Ca parteneri în acest proiect au fost Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, Grădina Botanică Iași, Direcția Silvică Suceava, Primăria orașului Cajvana și, nu în ultimul rând, Liceul Teoretic „Pan Halippa” din Edineț, Republica Moldova. Comunitatea locală a orașului Cajvana a fost reprezentată de primarul Gheorghe Tomăscu, cel care a sprijinit întreaga acțiune organizată de Liceul Tehnologic Cajvana.







