Aproape cinci tone de carne au fost confiscate de inspectorii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) din restaurante de pe litoral, care au fost amendate cu aproape 30.000 de lei într-o săptămână, informează autoritatea, informează Mediafax.În perioada 6 – 12 iulie, inspectorii ANSVSA care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2015 au desfășurat activități de control în unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare.Au fost verificați un număr de 205 de operatori din industria alimentară. Controalele au vizat: 78 restaurante, cinci pizzerii, 23 unități tip fast-food, cinci braserii, șapte unități tip bufet, nouă baruri, șapte beach baruri, două pensiuni, 39 magazine alimentare, un depozit alimetar, două rulote fast food, un laborator cofetărie/patiserie, 20 laboratoare patiserie, o unitate produse congelate, cinci tonete înghețată, o cantină, unități localizate în cele șapte zone de interes turistic Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia.


