Apa de la grupul de pensiuni Dagida din Sucevița la care au fost cazați turiștii ajunși sâmbătă la spitalul din Rădăuți cu toxiinfecție alimentară este contaminată cu bacterii ce pot cauza boli infecțioase. Pentru a preveni extinderea îmbolnăvirilor și în rândul altor clienți, specialiștii Direcției de Sănătate Publică (DSP) și cei ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava au luat ieri în calcul varianta închiderii complexului turistic până la finalizarea cercetărilor demarate în acest caz. O decizie în acest sens va fi luată însă de-abia în zilele următoare, când vor fi gata și testele efectuate pe probele din mâncarea servită turiștilor, urmând ca până atunci administratorii grupului de pensiuni să dezinfecteze sursa de apă și să verifice regulat calitatea acesteia. Între timp, autoritățile sanitare au aplicat și primele sancțiuni, o amendă de 5.000 de lei pentru lipsa analizelor medicale la zi în rândul personalului angajat la complexul turistic și una de 1.000 de lei pentru neefectuarea de către salariați a cursurilor de igienă, așa cum cere legea.