Antricot de mânzat cu sos vânătoresc



Ingrediente pentru 4 porții
– andricot de mânzat 0,8 kg
– făină albă 0,1 kg
– roșii 0,2 kg
– suc de roșii 0,1 kg
– ceapă 1 buc
– usturoi 3 căței
– ardei gras 1 buc
– afine 50g
– sare, piper, cimbru
– vin roșu 100 ml
Se taie carnea în 8 tranșe egale se pudrează cu făină și se pregătesc în ulei încins pe ambele porți cca 1 min. Separat se călește într-un vas ceapa împreună cu usturoiul și ardeiul gras tocat mărunt. După călire se stinge cu vin roșu și se mai adaugă 250 ml apă. După ce a început să fiarbă se introduce carnea, piperul și cimbru după gust. Se lasă la fiert ½ oră după care se adaugă sucul de roșii, roșiile tocate mărunt, și afinele. Sosul astfel format se sărează și se lasă la foc mic până se omogenizează.
Bucătar Cristi FEDEREAC

Reteta zilei este oferita de Picollo Mondo