Împotriva anemiei este foarte indicat următorul amestec: frunze de sunătoare (3 linguri), flori de urzică moartă albă (2 linguri) și frunze de mur (2 linguri). Toate acestea, uscate și mărunțite, se pun 3 ore la infuzat într-un litru de apă fierbinte.
Infuzia se bea fierbinte, pe parcursul unei zile, în mai multe doze.
Se amestecă, în părți egale, frunze de urzică și flori de hrișcă. Se pun 3 linguri de amestec în 2 pahare cu apă fierbinte, se lasă la infuzat 3 ore, apoi se strecoară. Se bea toată infuzia pe parcursul unei zile, în 3-4 doze, cu 20 de minute înainte de masă. Durata tratamentului trebuie să fie între 6 și 8 săptămâni.
Un alt amestec foarte indicat contra anemiei este din frunze de urzică, flori de fierea pământului și rădăcini de păpădie, în părți egale. Se pune o lingură de amestec într-o cană cu apă fierbinte, se lasă la infuzat 3 ore, apoi se strecoară. Se bea toată infuzia, în 3-4 doze, pe parcursul zilei, cu 20 de minute înainte de masă. Durata tratamentului este de 8 săptămâni.
Două lingurițe de fructe de scoruș se pun în 2 pahare cu apă fierbinte, se lasă la infuzat o oră, după care se strecoară. Infuzia se bea pe parcursul zilei, în 3-4 doze.
Se amestecă, în părți egale, sfeclă roșie, morcov și ridiche neagră. Se stoarce sucul și se amestecă; timp de câteva luni se iau câte 1-2 linguri din acest amestec.
Efecte terapeutice extraordinare în caz de anemie are și infuzia din fructe de măceș: 40-50 g măceșe pisate, fără sâmburi, se pun într-un litru de apă fierbinte și se infuzează 15-20 de minute.
Tot contra anemiei, puteți pregăti și o infuzie din urzică moartă albă: o lingură de plantă se pune într-un pahar cu apă fierbinte; se bea câte un pahar de infuzie, de 3 ori/zi.
Este bine dacă, în fiecare zi, dimineața, pe stomacul gol, mâncați câte 100 g de morcov ras amestecat cu smântâna sau cu ulei de măsline presat la rece.
Sursa: www.evenimentul.ro
