Probleme

Amenzi pentru Spitalul Județean pentru nereguli la bucătărie. Pacienții primeau porții mai mici decât ar fi trebuit



Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava
Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava

Echipe ale Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), coordonate de președintele Cristian Popescu Piedone, au verificat, sâmbătă, blocul alimentar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Suceava.
Inspectorii au depistat o serie de nereguli, principala problemă fiind aceea că pacienții primeau porții de mâncare (carne) mai mici decât cele prevăzute în meniu.
Aceștia au aplicat cinci sancțiuni în cuantum total de 19.000 lei.
„Ca deficiențe s-au reținut: porții subgramate la cantitatea de carne, de 65 – 75 g față de 100 g cât prevede meniul, ustensile de bucătărie neconforme, cântare la care nu s-a prezentat verificarea metrologică, lift transport alimente neigienizat”, a explicat Vasile Latiș, comisar -șef adjunct al CJPC Suceava.



Recomandări