Ambalarea și calitatea produselor din programul „Cornul și Laptele” va fi verificată



Astăzi, la Instituția Prefectului județului Suceava, s-a desfășurat întâlnirea Comisiei județene pentru acordarea de produse lactate și de panificație elevilor din clasele I – VIII din învățământul de stat și privat precum și pentru copiii preșcolari din grădinițele de stat și private cu program normal de 4 ore. Comisia este alcătuită din: prefectul județului Suceava, președintele Consiliului Județean, inspectorul școlar general, directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, directorul Direcției de Sănătate Publică, directorul Direcției Generale a Finanțelor Publice, directorul Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorilor. Discuțiile s-au axat pe monitorizarea desfășurării Programul Național Cornul și Laptele, fiind identificate două tipuri de probleme în ceea ce privește modul de producție, de respectare a standardelor de calitate și depozitarea produselor incluse în program. Direcția de Sănătate Publică a efectuat în cursul anului trecut un număr de 393 de controale privind buna desfășurare a acestui program național.
„Am identificat o serie de aspecte unde am vrea să aducem îmbunătățiri: la producători în ceea ce privește ambalarea și respectarea standardelor prevăzute în actul normativ care reglementează acest program național și la unitățile școlare în ceea ce privește spațiile de depozitare al produselor. O comisie mixtă va verifica aceste aspecte pentru a se putea remedia unele deficiențe care intervin în derularea Programul Național „Cornul și Laptele””, a precizat Florin Sinescu prefectul județului Suceava
Programul Național „Cornul și Laptele” se derulează în județul Suceava în 821 unități școlare, de această oportunitate beneficiind 16.863 preșcolari, 35.585 elevi din ciclul primar și 32.359 elevi din ciclul gimnazial, din unitățile de învățământ de stat și particular acreditat.