„Alungați lupii!”



„Alungați lupii!”
„Alungați lupii!”

„Starea cooperatorilor din Bucovina”
Stare mai pocită nu se află în natură. Spre a fi cooperator trebuie mult chin și jertfă. Dacă ajungi odată la această stare trebuie să desperezi. Voiu ilustra pe scurt pricinile: cooperatorul are multe datorii, dar nici un drept. El stă la dispoziția parochului. De este parochul om, îi mai merge lui cum îi merge, măcar se mângăe că are un paroch uman. Salariul cooperatorului este de 650 florini și mai ajunge la 2 quinquenii. Atât e totul. Forurile guvernamentale au socotit ajungător acest salar calculând că cooperatorul lucră și’n parochie, săvârșește funcțiuni, deci are venit și poate trăi”.
„Deșteptarea”, Foaia partidului poporal național, Anul IX, nr. 30, Cernăuți, Maiu 1901.
„Alungați lupii!”
„Partidul liberal ne anunță cu o voce nevinovată de copil că «Lupul își scimbă părul, da’ năravul ba!».Apoi, o voce matură, dulceagă, deloc amenințătoare, ne citește inscripția de pe micul ecran: «Alungați lupii!». Pe urmă răsare soarele, apar alte imagini calme și zîmbetul liniștitor al domnului Câmpeanu care ne cheamă să-l votăm. Totul e aproape clar, și proverbul îl știm și l-am verificat de mult, și faptul că domul Cîmpeanu și partidul pe care-l conduce vor face totul ca România să ajungă o țară liberă și prosperă. Și cine sînt lupii e de-ajuns de clar: cei care pînă acum au tăiat și au spînzurat, s-au făcut vinovați de crime și abuzuri. Dar toți aceștia trebuie doar alungați? N-ar fi mai bine întîi să-i judecăm, să afle tot poporul cîte oi au furat și cîte au mîncat? Și unde să-i alungăm? La Paris sau la construcția unui eventual canal privatizat Siret – Tisa?”.
„Adevărul”, Anul I, nr. 117, Miercuri 16 mai 1990.
Luna imprimeurilor”
A devenit o tradiție ca luna mai să fie Luna imprimeurilor. În această lună magazinele de specialitate din orașul Suceava au pus la dispoziția cumpărătorilor un bogat sortiment de țesături imprimate din bumbac, mătase și fire sintetice. În acest scop magazinele s-au aprovizionat din timp cu ultimele noutăți de țesături. Pentru popularizarea acestor noutăți s-au organizat trei vitrine la magazinul «Textila»-bloc, «Textila» nr. 1 și «Magazinul noutăților» din cartierul Ițcani”.
Zori Noi”, Anul XVIII, nr. 5106, Miercuri, 13 mai 1964.



Recomandări

Reuniunea promoției 1975 – 50 de ani de amintiri și legături neșterse la Școala Gimnazială Nr. 6 Suceava

Reuniunea promoției 1975 – 50 de ani de amintiri și legături neșterse la Școala Gimnazială Nr. 6 Suceava
Reuniunea promoției 1975 – 50 de ani de amintiri și legături neșterse la Școala Gimnazială Nr. 6 Suceava

Spectacol cu cai, cascadorii și airsoft cu „Frăția Lupilor”, în weekend la Școala de Echitație Equestrian Dreams din Mitocu Dragomirnei

Cockteil… cu amor, umor și poezie. Pălăriile tovarășului Emil Bobu