– Fructele de mare
curăță organismul de substanțele toxice
au un conținut bogat în proteine
conțin potasiu, substanță cu ajutorul căreia poate fi ținută sub control tensiunea arterială
ajută rinichii și sistemul nervos
– Semințele de floarea-soarelui
constituie o sursă bogată de acizi grași Omega-3, necesari pentru regenerarea celulelor sănătoase
reduc riscul apariției bolilor de inimă
împiedică formarea cheagurilor de sânge
hrănesc pielea și o protejează de afecțiunile reumatice
ajută la vindecarea rănilor, favorizând dezvoltarea țesuturilor tinere
ajută la buna funcționare a prostatei
previn constipația și curăță sistemul digestiv
– Nucile, migdalele, alunele
conțin vitamina E, care previne apariția bolilor de inimă
complexul de vitamine B fortifică sistemul nervos
nucile și migdalele conțin calciu, care întărește oasele, părul și dinții
au efect antiinflamator, reducând simptomele artritei reumatoide
previn apariția iritațiilor pielii, cum ar fi erupțiile și eczemele
nucile de cocos au un conținut bogat de acid folic, care, în timpul sarcinii, previne apariția afecțiunii spina-bifida la făt
– Ovăzul
îmbunătățește digestia
calmează gastritele și iritațiile stomacale
reduce absorbția carbohidraților în sânge, ceea ce stabilizează nivelul zahărului din sânge, fiind astfel util mai ales diabeticilor
previne schimbările bruște de dispoziție
poate ajuta la echilibrarea nivelului de estrogen și reduce retenția de apă în organism
are un bogat conținut de fier – element esențial pentru sănătatea globulelor roșii din sânge -, acesta prevenind apariția anemiei
stimuleză secreția hormonilor tiroidieni
– Spanacul
conține calciu, care întărește oasele, dinții și gingiile
fortifică sistemul imunitar
previne și vindecă anemia
previne, ușurează și vindecă stările de constipație
reduce hipertensiunea
există o posibilă legătură între consumul spanacului și îmbunătățirea vederii
conține magneziu și mangan, substanțe benefice pentru persoanele care suferă de osteoartrită
– Roșiile
conțin multă apă, ajutând astfel la hidratarea sistemului digestiv
au un conținut bogat în salicilați, substanțe asociate cu un risc redus de apariție a bolilor de inimă, prevenind creșterea viscozității sângelui
conțin licopen (substanță ce se găsește în roșiile gătite și care previne infertilitatea masculină și cancerul de prostată)
conțin toate vitaminele antioxidante, plus zinc – ajutând astfel la întărirea sistemului imunitar contra infecțiilor și reducând riscul apariției cataractei, bolilor de inimă, atacurilor cerebrale și cancerului
reduc inflamația ficatului
– Cresonul (untișorul)
conține vitamine antioxidante: betacaroten și vitaminele C și A; de asemenea, are un bogat conținut de zinc
atenuează problemele respiratorii, cum ar fi răcelile, guturaiul, sinuzita și infecțiile faringiene
reduce riscul apariției bolilor de inimă, atacurilor cerebrale, cataractei și cancerului
fierul intensifică oxigenarea sângelui și reduce anemia
reprezintă un antiseptic și un antibiotic natural
reglează tensiunea arterială și scade nivelul colesterolului din sânge
reduce starea de stres
întărește oasele, dinții, mușchii, inima și sistemul nervos
benefic în afecțiuni ale pielii, cum ar fi psoriazisul
– Iaurtul
protejează sănătatea intestinelor și a stomacului
reface flora intestinală, după tratamentul cu antibiotice
reduce sensibilitatea persoanelor predispuse la probleme digestive și ajută la vindecarea acestora
reduce riscul osteoporozei și al infecției cu candida; de asemenea, previne apariția infecțiilor bacteriene
diminuează nivelul colesterolului din sânge
Acest articol a fost preluat de pe www.avantaje.ro






