Am putea fi tentați să credem că există opțiuni nelimitate în ceea ce privește combinarea iaurtului natural cu alte ingrediente, dar nu este chiar așa
Iaurtul este un aliment-minune gustos, sănătos și versatil, fiind o alegere populară pentru micul dejun. Făcând parte din categoria gustărilor sănătoase, este o alegere foarte bună pentru regim sau dacă, pur și simplu, doriți să adoptați obiceiuri alimentare mai sănătoase. O modalitate foarte simplă de a conferi iaurtului o și mai mare valoare nutritivă, dar și un alt gust și o altă textură este să-l amestecați cu ingrediente precum fructe sau cereale. În cazul în care vă surâde această idee și deja ați pus-o în aplicare, este totuși bine să știți că iaurtul nu se combină bine chiar cu orice.
Vă prezentăm deci patru dintre ingredientele care nu fac deloc casă bună cu iaurtul.
Cerealele dulci
Deși este prin natura lui acrișor, iaurtul are totuși un gust dulceag distinct, însă această dulceață nu seamănă deloc cu cea conferită de zahăr. Prin urmare, dacă veți avea curiozitatea de a amesteca în iaurt cereale cu cacao sau cereale cu gust de fructe, veți avea o surpriză neplăcută, întrucât cele două tipuri de gust dulce se bat cap în cap, în loc să se completeze în mod fericit. Cerealele sunt, într-adevăr, o idee bună de ingrediente ce pot fi amestecate cu iaurt, dar recomandarea ar fi să vă limitați la cerealele integrale simple, fără arome fructate și fără cacao.
Fulgii de ciocolată
Dacă sunteți amator de ciocolată, probabil vă închipuiți că fulgii de ciocolată „merg” cu orice, însă trebuie să știți că afirmația nu este valabilă și în cazul iaurtului. La fel cum se întâmplă în cazul cerealelor dulci, gustul de ciocolată și cel al iaurtului natural nu se potrivesc deloc. În plus, în acest caz nu este vorba doar de o nepotrivire a aromelor, ci și de o incompatibilitate a texturilor. Iaurtul este moale și cremos, în timp ce fulgii de ciocolată sunt crocanți, iar combinația dintre cele două are un rezultat care este catalogat, în general, drept dezgustător.
Coacăzele
Aceste fructe se situează cumva la polul opus față de ingredientele menționate deja, în sensul că nu sunt nici pe departe dulci. Totuși, deși coacăzele nu au un gust dulceag, aroma naturală intră în conflict cu iaurtul tocmai pentru că ambele alimente au tentă de acrișor. Nu vă lăsați descurajat: deși coacăzele nu sunt o alegere bună pentru a fi amestecate cu iaurtul, există alte fructe care sunt ideale în acest sens: căpșunele, afinele, zmeura, merele.
Biscuiții sărați
Mulți ar putea crede că, dacă cerealele naturale, fără arome adăugate, sunt bune cu iaurt, atunci în mod clar biscuiții sau covrigeii sărați se potrivesc perfect. Ei bine, nu este așa, iar nepotrivirea vizează două aspecte. În primul rând, textura uscată a biscuiților nu se combină cu cea a cerealelor, iar firimiturile în amestec cu iaurtul nu au drept rezultat un produs apetisant, dimpotrivă. În al doilea rând, gustul sărat al biscuiților este incompatibil cu gustul dulceag al iaurtului. Deși există situații când unele alimente sărate se amestecă în mod fericit cu unele dulci, iaurtul și biscuiții sărați nu fac parte din această categorie de ingrediente compatibile din punct de vedere al gustului.