Conține : 2.300 calorii: 114 g proteine, 90 g grăsimi, 231 g carbohidrați, potasiu 1.155 mg, calciu 1.254, fier 20,5 mg.
Observații : Această dietă include 100 g de pâine zilnic și 40 ml de ulei.
Fructe : cireșe, căpșuni, lămâi, portocale, mandarine, struguri, fructe seci, curmale, smochine.
Alte alimente bogate în calciu și fier: spanac, linte, ciocolată, carne de pui și de vacă macră, lapte, brânză, măcriș, măruntaie de animale.
Ziua 1
Mic dejun : 250 ml lapte (cu sau fără zaharină), 300 g fructe ;
Dejun : Linte (50 g cântărite înainte de preparare) cu două linguri de ulei, 2 ouă prăjite cu 100 g de sos de roșii, 300 g de fructe ;
Gustare : 100 g de brânză dulce, 25 g pâine, 200 g de fructe ;
Cina: Consome de pasăre cu un gălbenuș de ou, 200 g de pește la cuptor ;
Înainte de culcare: Supa de tapiocă, 150 g carne la grătar cu morcovi sau mazăre, orez cu lapte (50 g de orez, 200 ml lapte), 200 g de fructe.
Ziua 2
Mic dejun : 250 ml lapte (cu sau fără zaharină), 300 g de fructe ;
Dejun : Salată (100 g de cartofi copți, 50 g mazăre, 50 g morcovi, 20 g piper, 2 linguri de maioneză), 150 g de pui prăjit, salată de varză și roșii, 250 g de fructe ;
Gustare : Brânză dulce, 25 g de pâine, suc de fructe ;
Cina: 200 g de pui la cuptor cu o lingură de ulei, crochete de pește (100 g de merlucius, 20 g de făină, 200 ml de lapte, 2 linguri de ulei), cremă de zahăr ars, 200 g de fructe ;
Înainte de culcare: iaurt cu biscuiți.
Ziua 3
Mic dejun: 250 g de lapte (cu sau fără zaharină), 300 g de fructe ;
Dejun : Macaroane (100 g de paste, 100 g de roșii, 20 g de brânză, 1 lingură de ulei), 200 g ficat de vacă sau mușchi de vacă la grătar cu 50 g de mazăre sau fasole păstăi, 200 g de fructe ;
Gustare: Crema de ouă cu 200 ml de lapte, suc de fructe ;
Cina: 200 g șuncă de Praga, 200 g de fasole verde, anghinare, 2 ouă fierte, 200 g de fructe ;
Înainte de culcare: Lapte.
Ziua 4
Mic dejun: 250 ml de lapte (cu sau fără zaharină), 300 g de fructe ;
Dejun: 100 g de orez cu 50 g de ciuperci și o lingură de ulei, 150 g de pui cu 50 g de cartofi fierți și 50 g de morcovi fierți, 100 g de brânză, 200 g de fructe ;
Gustare: Mere coapte la cuptor ;
Cina: 200 g de varză de Bruxelles, 2 ouă fierte cu 50 g de cartofi fierți, 300 g fructe ;
Înainte de culcare: Lapte cu 2 linguri de cacao.
Ziua 5
Mic dejun: 300 g de făina de roșcova cu 200 ml de apă și 10 g de lapte condensat, 4 biscuiți, 20 g de unt, 50 g de compot;
Dejun: Supă de paste, 200 g de pui la grătar cu 80 g de orez și 20 g de unt. Măr copt ;
Gustare: Iaurt cu o lingură de zahăr, 4 biscuiți;
Cina: Consome cu un gălbenuș de ou, 40 g de șuncă de Praga ;
Înainte de culcare: Lapte cu două linguri de cacao, biscuiți.
Ziua 6
Mic dejun: Infuzie de ceai cu o lingură de zahăr, 2 fursecuri, 20 g de unt, 50 g de gem de gutui ;
Dejun : Supa de paste, 100 g de carne la grătar, 100 g de cartofi la cuptor cu 20 g de unt, cremă de zahăr ars;
Gustare : Piure de banane, 4 biscuiți;
Cina: Consome de pasăre, 2 ouă fierte, 80 de g de orez, 2 porții de brânză, fructe ;
Înainte de culcare: Lapte praf (30 g cu 200 ml apa) îndulcit.
Ziua 7
Mic dejun : 250 ml de lapte (cu sau fără zahăr), 300 g de fructe ;
Dejun : 100 g de orez, 50 g de mazăre, 50 g ardei iute roșu, 50 g de carne de porc, 2 linguri de ulei. 100 g de carne de vită cu 50 g de cartofi fierți și varză de Bruxelles, 300 g de fructe ;
Gustare : Iaurt cu 15 g de zahăr, 4 biscuiți, 50 g de gutui ;
Cina: 200 g de fasole verde cu sos de tomate, crochete de pește (100 g de merlucius, 1 ou, 50 ml de lapte, 1 lingură de făină), 200 g de fructe.
Dietetician Carmen Tanase
Sursa www.tonica.ro



