Alimentația echilibrată, calea către o sănătate de fier



O alimentație echilibrată, esențială pentru menținerea stării de sănătate
O alimentație echilibrată, esențială pentru menținerea stării de sănătate

O alimentație echilibrată reprezintă unul din factorii esențiali pentru menținerea stării de sănătate și pentru funcționarea corectă a organismului.
Experiența confirmă în fiecare zi studiile efectuate de cercetători: o alimentație variată și adaptată corespunzător vârstei și stilului de viață contribuie în mod semnificativ la menținerea stării de sănătate și protejează împotriva anumitor boli.
Fructele și legumele, pâinea, carnea și produsele lactate sunt elemente ce nu trebuie să lipsească din alimentația nici unei persoane.
Fructele și legumele, având un conținut semnificativ de minerale, vitamine, fibre și antioxidanți, sunt cea mai bună alegere alimentară, în special în lupta împotriva obezității și în prevenirea apariției diabetului.
În aceeași măsură, fructele și legumele protejează organismul de bolile cardiovasculare și de anumite tipuri de cancer.
Pâinea și legumele au un aport de proteine vegetale și glucide complexe care sunt indispensabile pentru buna funcționare a mușchilor și a creierului.
Produsele lactate reprezintă o sursă importantă de calciu, un element ce favorizează dezvoltarea și sănătatea oaselor și „intervine” în procesul de coagulare a sângelui și în contracția musculară.
Diferitele tipuri de carne (carnea de pasăre, peștele) și ouăle reprezintă o sursă de proteine animale, de vitamine și de minerale. În plus, grăsimea conținută de carnea de pește (acidul gras polisaturat Omega-3) are un rol benefic pentru prevenirea bolilor cardiovasculare și pentru apariția anumitor tipuri de cancer.