Canotaj

Alexandru Ciobâcă de la CSM Suceava și Florin Lehaci s-au calificat în finala mondialelor de tineret



Anul trecut, cei doi canotori din județul Suceava au câștigat argintul mondial la tineret
Anul trecut, cei doi canotori din județul Suceava au câștigat argintul mondial la tineret

În această săptămână, lotul național de canotaj este prezent în SUA, la Campionatul Mondial de Tineret U23, competiție la care luptă pentru medalii 127 de echipaje din 53 de țări și care are loc pe lacul artificial din cadrul complexului Nathan Benderson Park, din zona metropolitană Sarasota-Bradenton, statul Florida. România participă la acest mondial de tineret cu opt echipaje, singurul sportiv ce este legitimat în prezent în județul Suceava ce va lua startul fiind Dumitru Alexandru Ciobâcă, pregătit la Clubul Sportiv Municipal Suceava de antrenorul Ioan Despa.
În prima zi a mondialelor, Dumitru Alexandru Ciobâcă și un alt sportiv din județul Suceava, Florin Sorin Lehaci, au început în forță proba de dublu rame și s-au calificat în finala mare cu cel mai bun timp din serii, la opt secunde de următorul echipaj și la 3 secunde înaintea câștigătoarei din cealaltă serie. Cei doi canotori din județul Suceava sunt favoriți la o medalie și chiar la cea de aur, după ce anul trecut au câștigat argintul tot la mondialele de tineret din Polonia.
O altă sportivă crescută la CSM Suceava de Ioan Despa, Elena Larisa Roșu, care activează în prezent la Steaua București, alături de Elena Logofătu, Nicoleta Pașcanu și Tabita Maftei, a ocupat locul trei în serie, iar mai apoi locul unu în recalificări, poziție în urma căreia s-a calificat în finala mare. Larisa Roșu a participat și anul trecut la mondialele de tineret alături Elena Logofătu, Nicoleta Pașcanu și o altă canotoare ce nu se regăsește anul acesta în barcă, și a câștigat aurul mondial și european de tineret, ea fiind și campioană europeană en-titre la dublu vâsle tineret.
În proba de simplu categorie ușoară, România este reprezentată de Iuliana Elena Mihai, o altă sportivă crescută la CSM Suceava ce activează la Steaua București. Tot în prima zi, Iuliana Elena Mihai s-a calificat în semifinalele probei, după ce a câștigat seria cu al treilea timp la total.
La aceste mondiale concurează și un fost sportiv de la Clubul Sportiv Școlar „Nicu Gane” din Fălticeni, antrenat de Vasile și Ana Avrămia, mai exact Cristian Cojocaru, ce-n prezent este legitimat la Steaua București. Cristian a tras în proba de patru vâsle alături de Florin Bogdan Horodișteanu, Dumitru Antonio Stoica și Sebastian Cîrstea și s-a calificat în semifinale, ocupând locul trei în serie.
Cinci din cele opt bărci ale României erau calificate ieri în finalele mari
Ieri, din cele opt echipaje românești, cinci erau deja în Finala A, iar celelalte trei urmau să concureze în semifinale și sferturi de finală, conform programării, luptând în continuare pentru medalii.
Pe lângă bărcile de mai sus, cea masculină la patru rame, cu un echipaj format din
Bogdan Baitoc, Alexandru Laurențiu Danciu, Alexandru Chioseaua, Ciprian Huc, s-a calificat în finala mare, după locul doi în serie, țara noastră fiind campioana mondială en-titre.
Echipajul masculin la opt plus unu, Dorin Simion, Dumitru Valentin Bucur, Florin Ceobanu, Marian Cireașă, Alexandru Tănasă, Denis Nichitean, Andrei Lungu, Constantin Cristi Hîrgău și Adrian Munteanu, s-a calificat în finala mare, după un loc doi în serie și al doilea timp dintre toate echipajele, România fiind medaliată cu bronz în 2018.
Și echipajul feminin la opt plus unu format din sportivele: Mădălina Hegheș, Raluca Georgiana Dinulescu, Andreea Popa, Vasilica Alexandra Rusu, Mădălina Cașu, Geanina Dumitrița Juncanariu, Andreea Ioana Budeanu, Georgiana Simona Tătaru și Victoria Ștefania Petreanu va concura în finala mare.



Recomandări

7.000 de persoane s-au bucurat, timp de trei zile, de muzică și sporturi montane, la prima ediție a festivalului Obciniada de la Gura Humorului

Organizatorii festivalului au mulțumit tuturor celor care au sprijinit prima ediție a Obciniadei
Organizatorii festivalului au mulțumit tuturor celor care au sprijinit prima ediție a Obciniadei

7.000 de persoane s-au bucurat, timp de trei zile, de muzică și sporturi montane, la prima ediție a festivalului Obciniada de la Gura Humorului