Îți propunem să încerci iarba de mare, dar înainte de toate iată câteva dintre avantajele consumului acestei plante acvatice.
Încă din antichitate, iarba de mare a fost folosită de către multe civilizații de pe glob. Motivele răspândirii acestui aliment sunt evidente:
– În afara gustului, iarba de mare conține vitamine, minerale și nutrienți în cantități importante: 56 de minerale, cantități impresionante de magneziu, fier, iod și sodiu.
– Iarba de mare este bogată, de asemenea, în calciu și fosfor, ceea ce se recomandă în dieta unei persoane care are nevoie de un aport ridicat de calciu.
– Iarba de mare are puține calorii, având în compoziție aproximativ 25% proteine și doar 2% grăsime.
– Iarba de mare este plină de betacaroten, vitamina B12, niacin, vitamina B5, vitaminele A, C și E, seleniu. Combinația de seleniu și vitaminele A, C, E și betacaroten este foarte benefică pentru funcționarea inimii.
– Iarba de mare este renumită pentru efectul lor de dizolvare a depozitelor de grăsime, dar și pentru acțiunea de eliminare din corpul uman a urmelor de contaminare cu metale grele, radiații, toxine din mediul înconjurător.
– Studiile au demonstrat că iarba de mare reprezintă unul dintre cei mai prețioși suplimenți nutritivi, foarte indicați în tratarea unor boli grave. Conține toate mineralele și vitaminele de care are nevoie corpul uman pentru a se apăra de efectele radicalilor liberi. Se folosește pentru tratarea cancerului, pentru a scădea colesterolul, pentru a subția sângele și pentru a preveni ulcerul.
Pentru persoanele care au probleme cardiace sau hipertensiune se recomandă să consume iarba de mare doar o dată pe săptămână și să o țină la desărat o jumătate de oră înainte de a o prepara, pentru a reduce cantitatea de sodiu.
www.idieta.ro
