Fabrica de Cafea

Aldo Caffe – Artă și pasiune în prepararea unei cafele de calitate



Cei interesați pot asista la procesul de prăjire și preparare a cafelei
Cei interesați pot asista la procesul de prăjire și preparare a cafelei

Folosind experiența acumulată și pasiunea pentru gustul cafelei de calitate, firma Aldo Caffe din Gălănești a lansat de curând producția unei cafele prăjite și preparate pentru cele mai exigente gusturi. În urma selectării atente, a prăjirii cu multă grijă și a ambalării de calitate, produsul final obținut este plin de gust și prospețime. Noua fabrică poate produce amestecuri de cafea personalizate, combinate și degustate în prezența clientului, pentru a acoperi cele mai multe exigențe ale cumpărătorilor.
O experiență de 10 ani în domeniu, pusă în practică în noua fabrică de cafea de la Gălănești
Experiența degustării se dobândește prin ani de lucru cu cafeaua. După 10 ani petrecuți la o fabrică de preparare a cafelei din Italia, Vasile Șorodoc, administratorul fabricii de cafea din Gălănești, crede că fără pasiune, această muncă nu poate fi făcută cu rezultate pe măsură. ”Pasiunea și plăcerea de a bea cafea de calitate stau la baza acestei munci pe care am depus-o atâția ani în Italia și experiența degustării acumulată în acest fel trebuia pusă în practică. În timp am început să fac diferența între o cafea și alta, să-mi dau seama care este mai bună și care este mai puțin bună și mai mult de atât, să învăț să le amestec în diferite proporții, pentru a obține o cafea gustoasă. Toate amestecurile sunt făcute în fabrică după gusturile care îmi plac mie, pe care le-am învățat la rândul meu de la oameni cu experiență în prepararea cafelei și pot primi sugestii sau păreri pertinente în privința adaptării gustului acestei licori. Oamenii pun mare preț pe o cafea bună în țările dezvoltate și sper ca acest lucru să se întâmple și la noi.”
Cafea de pe trei continente, prelucrată în cadrul noii fabrici Aldo Caffe
Cafeaua este importată verde, împachetată în saci provenind din 10 țări, între care Brazilia, Guatemala, Nicaragua, Columbia, Vietnam și altele, de pe trei continente ale lumii. Fabrica prelucrează cafea verde de tip Arabica și Robusta, care sunt prăjite separat și se combină după prăjire în 5 sortimente de cafea Arabica/Robusta și un singur sortiment de cafea Arabica 100%. Din toate aceste 5 sortimente produse în fabrica de la Gălănești, un singur sortiment este decofeinizat.
Soiul de cafea Arabica este cel mai cunoscut soi, fiind vorba de o cafea cu o aromă plăcută, particulară, cu un conținut de cofeină inferior cafelei Robusta. Robusta este un soi puțin mai amar, cu un conținut de cofeină crescut, fiind mare nevoie de acesta pentru crearea unui amestec de cafea echilibrat. De fapt este vorba despre două soiuri de cafea cu caracteristici diferite, îmbinarea dintre ele dând valoare amestecurilor de cafea de calitate. Aceste amestecuri în proporții diferite sunt apoi degustate, iar dacă sunt plăcute, se pun în practică și se ambalează, primind fiecare o denumire.
Cafea produsă după un procedeu clasic, artizanal, care îi dă gust și savoare
Cuptorul și celelalte utilaje ale liniei de prăjire au fost aduse din Italia, odată cu experiența preparării cafelei. Linia de prăjire a cafelei conține încărcătorul automat, care încarcă cafeaua crudă, cuptorul în care se face prăjirea cafelei, silozurile de stocare în care este depozitată cafeaua prăjită și cântarul electronic, pentru cântărirea cafelei la împachetare. Pe lângă acestea mai există o mașină de ambalare a cafelei.
În privința producerii cafelei în mod artizanal, la Gălănești se fac cicluri de prăjire foarte delicate care au nevoie de multă competență. Înainte de prăjire cuptorul trebuie foarte bine încălzit, la o temperatură de 190-200 de grade Celsius. Se dă apoi drumul la cafeaua verde în cuptor și se prăjește cu grijă pentru o perioadă de 25-30 de minute, într-un ciclu de prăjire artizanal. În cazul unei prăjiri industriale, aceasta se face la temperaturi mai mari și într-un timp scurt, de circa 15 minute, riscând ca boaba de cafea să rămână crudă în interior. În fabrica de cafea de la Gălănești, cei care se ocupă de producerea unei cafele proaspete și de calitate au timp suficient pentru un ciclu de prăjire normal, rezultând astfel un produs final perfect. Soiurile de cafea se prăjesc separat și după aceea se combină între ele în proporțiile cerute.
Sortimente și moduri de prezentare diverse, în funcție de preferințe
La Aldo Caffe se produce cafea boabe sau măcinată, pentru expresoare sau pentru filtre și ibric folosită în casă, cea care face diferența fiind mărimea măcinăturii de cafea. Amestecurile se pot face în cafea boabe sau în cafea măcinată, în funcție de preferințele clienților. Raporturile de calitate/preț sunt foarte bune în cadrul varietăților de cafea produse la Gălănești, cafeaua amestec având prețuri între 50 lei/kg, până la cel mai scump amestec, de 80 lei/kg. Cafeaua se ambalează în pachete de 250 de grame sau de 1 kilogram, prețurile fiind aceleași pentru cafeaua boabe sau măcinată. Ambalarea la 1 kg se face mai mult cu cafea boabe pentru expresoare, dar există și cafea râșnită la 1 kg.
Degustări la sediul fabricii și producții personalizate
La sediul firmei din Gălănești se pot face degustări de cafea, iar clienții pot alege rețetele pe care ar dori să le achiziționeze de la fabrică. Cei care sunt în trecere pot servi o cafea pe terasa amenajată în curtea firmei, unde li se pot recomanda mai multe tipuri de cafea pentru a fi servite și acasă, de fiecare dată proaspăt prăjite. Prepararea cafelei prăjite se face deocamdată o sigură dată pe săptămână, având de fiecare dată prospețime. Pentru cei de departe, firma Aldo Caffe le propune livrarea cafelei prin curier, în ambalaje speciale.
Planurile viitoare ale firmei includ distribuția de expresoare, firma căutând în acest moment locații pentru montarea unor astfel de aparate de ultimă generație. Pe primul plan, administratorii firmei pun calitatea produselor lor. De aceea firma folosește doar cafea verde certificată, cu sigiliu care garantează calitatea ei, fără a sta mult pe stoc și prăjită în mod corect. Materia primă este adusă direct din cunoscuta piață de cafea din Genova, din Italia.
Firma vrea să se adreseze în mare măsură restaurantelor, barurilor, magazinelor, tuturor celor care vor să ofere clienților o cafea de calitate, proaspăt produsă și măcinată sau chiar personalizată pentru fiecare client în parte. Clienții sunt așteptați la sediul firmei Aldo Caffe în Gălănești, strada Principală, nr. 2A, pentru degustări, contractări și livrări, după un program de funcționare între orele 08.00-19.00, iar sâmbăta și duminica de la 08.00-17.00. Comenzile pot fi făcute la telefoanele 0746 500 601 sau 0740 692 050.


Aldo Caffe – Artă și pasiune în prepararea unei cafele de calitate
Aldo Caffe – Artă și pasiune în prepararea unei cafele de calitate
Aldo Caffe – Artă și pasiune în prepararea unei cafele de calitate
Aldo Caffe – Artă și pasiune în prepararea unei cafele de calitate
Aldo Caffe – Artă și pasiune în prepararea unei cafele de calitate
Aldo Caffe – Artă și pasiune în prepararea unei cafele de calitate
Aldo Caffe – Artă și pasiune în prepararea unei cafele de calitate
Aldo Caffe – Artă și pasiune în prepararea unei cafele de calitate
Aldo Caffe – Artă și pasiune în prepararea unei cafele de calitate
Aldo Caffe – Artă și pasiune în prepararea unei cafele de calitate
Diferite tipuri de cafea proaspăt ambalată, la fabrica de cafea din Gălănești
Diferite tipuri de cafea proaspăt ambalată, la fabrica de cafea din Gălănești
Iubitorii cafelei pot vedea pe viu modul de preparare și transformările ce au loc la boabele de cafea
Iubitorii cafelei pot vedea pe viu modul de preparare și transformările ce au loc la boabele de cafea
Standul cu produse finite ale firmei Aldo Caffe
Standul cu produse finite ale firmei Aldo Caffe
Aldo Caffe – Artă și pasiune în prepararea unei cafele de calitate
Aldo Caffe – Artă și pasiune în prepararea unei cafele de calitate
Cei interesați pot asista la procesul de prăjire și preparare a cafelei
Cei interesați pot asista la procesul de prăjire și preparare a cafelei


Recomandări

Tradiții autentice, dansuri populare și costume din trei județe ale țării, la Festivalul „Hai la hora mare”, ediția a VIII-a, la Gălănești

Tradiții autentice, dansuri populare și costume din trei județe ale țării, la Festivalul „Hai la hora mare”, ediția a VIII-a, la Gălănești. Foto Constantin Galan
Tradiții autentice, dansuri populare și costume din trei județe ale țării, la Festivalul „Hai la hora mare”, ediția a VIII-a, la Gălănești. Foto Constantin Galan

Tradiții autentice, dansuri populare și costume din trei județe ale țării, la Festivalul „Hai la hora mare”, ediția a VIII-a, la Gălănești

Tradiții autentice, dansuri populare și costume din trei județe ale țării, la Festivalul „Hai la hora mare”, ediția a VIII-a, la Gălănești. Foto Constantin Galan
Tradiții autentice, dansuri populare și costume din trei județe ale țării, la Festivalul „Hai la hora mare”, ediția a VIII-a, la Gălănești. Foto Constantin Galan