Autoritățile din Alba au pregătit peste 7.000 de porții de friptură și cârnați și peste 1.000 de litri de vin participanților la manifestările organizate la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Câteva zeci de bucătari au început, marți, pregătirea porțiilor de mâncare în bucătăria unui hotel din Alba Iulia, autoritățile punând la dispoziție peste 700 de kilograme de carne de porc, peste 700 de kilograme de cârnați, aproape 600 de kilograme de castraveciori murați și 7.000 de chifle.
Prefectul de Alba, Ștefan Bardan, a declarat că organizatorii au decis să păstreze în program masa populară în special pentru cei care vin la Alba Iulia din zone foarte îndepărtate.
Bardan a spus că masa reprezintă o dovadă de ospitalitate pentru cei care vin să petreacă Ziua Națională a României la Alba Iulia.
Masa populară va fi servită pe platoul Romanilor din Cetate, unde au fost amplasate mai multe corturi, iar o porție va cuprinde o bucată de friptură, o bucată de cârnat, un castravecior murat și o chiflă, la care se va adăuga un pahar cu vin.
Masa pregătită în acest an de autoritățile din Alba este mai săracă în comparație cu cea de anul trecut, când au fost pregătite peste 8.000 de porții de sarmale cu costiță.
Pentru manifestările organizate, în acest an, la Alba Iulia, pentru a marca Ziua Națională a României, Guvernul a alocat 400.000 de lei, iar Consiliul Județean Alba și Consiliul Local Alba Iulia câte 100.000 de lei.