Actrița din Suceava Mădălina Anea, care face parte din valul noii generații de actori, cu un palmares bogat, cu apariții în filme (scurtmetraje și lungmetraje), teatru, producții TV, videoclipuri și reclame, s-a alăturat Campaniei „Dor de românesc” , devenind pentru câteva săptămâni ambasadoarea Bucovinei. Proiectul, lansat în luna octombrie, care se termină pe 10 decembrie, a dedicat câte o săptămână plină de povești și doruri celor zece regiuni ale țării, care au fost reprezentate pe parcurs de câte o ambasadoare desemnată pentru fiecare zonă. Alături de Mădălina, care a spus că dorurile ei se regăsesc în tot ceea ce face, la campanie au participat artista Eglantina Becheru, ca ambasadoare a Olteniei, jurnalista și producătoarea Nata Albot, ca Ambasadoare a Basarabiei, cântăreața Paula Seling, ca ambasadoare a Maramureșului, vedeta TV Iuliana Tudor, ca ambasadoare a Munteniei, Adela Pârvu, jurnalist și blogger de design interior, ca ambasadoare a Transilvaniei, Ana Morodan, fashion blogger de renume în peisajul românesc, ca ambasadoare a Crișanei, și Camelia Căpitanu, prezență remarcabilă în lumea televiziunii și a universului culinar, ca ambasadoare a Moldovei.
„Cel mai mare dor al meu este câmpul cu flori de acasă. Iubesc florile și iubesc libertatea”
Organizatorii Campaniei „Dor de românesc” au prezentat-o pe suceveanca Mădălina Anea ca pe o persoană „care în orice scenariu nou de teatru sau film identifică părți din ceea ce o definește și o reprezintă cu adevărat. Campania noastră i-a evocat dorul de casă, de câmpurile cu flori în care mirosul de iarbă proaspătă la răsărit sau de pământ încălzit de soarele fierbinte al zilei i-a rămas întipărit în memoria afectivă”.
Pe site-ul ei, madalina.anea.ro, suceveanca scrie în calitate de “actriță, copil, femeie, artist” despre cărți, idei, evenimente, sport, viață, discuții, filme, fotografie, muzică și dragoste.
„Dor de românesc” (www.dorderomanesc.ro) este un spațiu comun de manifestare a celor mai îndrăgite momente din trecut evocate de plaiurile acestei țări, fie că este vorba de amintirea unui loc, a unei persoane, a unui parfum, a unei stări.
Cu emoție, Mădălina povestește despre însemnătatea acestor sentimente ce se regăsesc în tot ceea ce face: „De fiecare dată când încep un nou proiect, o piesă de teatru sau un film, când sunt la prima lectură, apelez instinctiv la dorurile mele. Cel mai mare dor al meu este câmpul cu flori de acasă. Iubesc florile și iubesc libertatea.”
Nicoleta Chirică, fondator și designer Iutta, inițiatorul Campaniei „Dor de românesc”, a spus că „pentru această campanie am colaborat cu femei ce au o energie extraordinară, care ne inspiră prin pasiunile și proiectele lor. Poveștile lor de dor sunt foarte diverse, dar, în același timp, sunt unite de un numitor comun: dragostea pentru ceea ce înseamnă românesc. Atât dorurile lor, cât și ale participanților la campania online vor fi sintetizate într-o creație ce se va contura la final de proiect, numită „Dor călător”.
Împărtășiți-vă dorul de românesc
Cititorii sunt invitați să acceseze platforma www.dorderomanesc.ro pentru a afla mai multe detalii despre campanie, să descopere cât mai multe povești emoționante din toate zonele geografice ale României și Basarabiei, dar mai ales să își împărtășească, la rândul lor, dorul, precum au făcut cei peste 300 de participanți până în prezent. Campania, pe lângă elementul online, va fi încununată de un traseu fotografic național pentru promovarea turismului românesc, a brandului de țară și susținerea obiceiurilor specifice fiecărei zone.
Iutta este un atelier de creație care are în portofoliu genți și accesorii din piele cu motive de inspirație tradițională. Noua colecție aduce la un loc zece motive românești din diferite zone ale țării și, odată cu ele, dorurile față de regiunile respective: Transilvania, Oltenia, Muntenia, Bucovina, Basarabia, Moldova, Dobrogea, Maramureș, Banat și Crișana.




