Cei mai mulți dintre absolvenții Facultății de Inginerie Alimentară a Universității „Ștefan cel Mare” Suceava au reușit să-și găsească locuri de muncă în domeniul pentru care s-au pregătit, atât în țară, cât și în străinătate. Printre ei se numără Gabriel Pocreață, care este director tehnic la o fabrică de drojdie în Rusia.
„Am lucrat timp de 9 ani în cadrul Rompak Pașcani, ocupând succesiv funcțiile de șef de schimb, inginer și director de producție. Începând cu anul 2013 sunt director tehnic la o fabrică din Rusia, în cadrul grupului Lesaffre”, a spus Gabriel Pocreață. Lesaffre este una dintre cele mai mari companii de profil din lume.
Monica Ilciuc, o altă absolventă a Facultății de Inginerie Alimentară din Suceava, s-a angajat în domeniul industriei alimentare în SUA. Referitor la experiența din această țară, Monica Ilciuc a declarat că „m-am mutat în Michigan în 2004 și doar în câteva luni am fost selectată pentru un job. Diploma mi-a fost recunoscută fără probleme. Mai mult de atât, au fost impresionați de câtă materie am acoperit în anii de facultate. Am început pe poziția de Food Technologist în Quality, iar în prezent sunt Quality Assurance and Research and Development Manager”.
Și Raluca Socoliuc a absolvit FIA Suceava, angajându-se ulterior la Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Biologie și Nutriție Animală de la Balotești. „În prezent fac parte din colectivul acestui institut ca asistent de cercetare științifică în cadrul departamentului de Chimie și Fiziologia Nutriției”, spune Raluca Socoliuc.
Numărul celor care au studiat la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul universității sucevene și care au reușit să-și construiască o frumoasă carieră în domeniul pentru care s-au pregătit și să aibă salarii lunare de la 1.000 de euro în sus este mult mai mare.