„Abatorul Burdujeni”



„Abatorul Burdujeni”
„Abatorul Burdujeni”

„Abatorul Burdujeni”
Dat fiind că un preponderent izvor de câștig al săteanului bucovinean e creșterea de animale domestice, acest abator devine un factor foarte important pentru desfacerea, respectiv valorificarea, produselor din Moldova de Sus, în suferință din cauza depărtării de centrele de export și transport. În consecință, abatorul acesta ar trebui cât de curând raționalizat în spiritul anteproiectului regretatului Vintilă Brătianu, în sensul de a putea exporta în frigorifere carne de vită căutată în străinătate. Și ameliorarea rasei ovine ar trebui să ne preocupe, precum și înlesnirea desfacerii cailor sătenilor bucovineni, acești cai înainte căutați fiind de armata austriacă din cauza deosebitelor calități de rasă și rezistență, pentru ca țăranul bucovinean să nu fie nevoit să pericliteze protecția equină, prin vânzări de mânji în America”.
„Glasul Bucovinei”, Anul XVIII, nr. 4859, Iunie 1935.
„La Suceava”
Frumos pe arterele principale. Multă verdeață, mulți arbuști plantați printre blocuri. Toate acestea formează o ambianță plăcută cu prezența noilor cartiere. Totuși, aceste lucrări de amenajare a spațiilor verzi, durează prea mult. Deși unele blocuri au împlinit anul de cînd sînt date în folosință, pe timpul ploilor căile de acces mai sînt încă imposibil de circulat. Peluzele de pe marginea trotuarelor, plantate cu trandafiri, lasă și acum o impresie de totală neglijență”.
„Zori Noi”, Anul XIX, nr. 5453, Suceava, Joi 24 iunie 1965.



Recomandări

Cum a luat naștere orașul modern Suceava, ridicat în timp record, pentru o populație care crescuse de cinci ori într-un sfert de secol