Start

A treia ediție a Campaniei ”Oamenii Timpului”, lansată ieri la Suceava



Start Campanie „Oamenii Timpului”: Gheorghe Cîrstian, George Bondor, Daniel Șandru, Angela Zarojanu, Mihai Dimian și Florin Iancu
Start Campanie „Oamenii Timpului”: Gheorghe Cîrstian, George Bondor, Daniel Șandru, Angela Zarojanu, Mihai Dimian și Florin Iancu

A treia ediție a Campaniei „Oamenii Timpului”, de promovare a profesioniștilor din viața culturală și socială, a fost lansată, ieri, la Suceava, de echipa de coordonare a proiectului, căreia i s-au alăturat și doi dintre cei trei suceveni care au fost premiați la ediția de anul trecut: prof. univ. dr. Mihai Dimian, la secțiunea Educație și Cercetare, și prof. Gheorghe Cîrstian, la secțiunea Literatură. Al treilea premiant a fost dramaturgul Matei Vișniec, la secțiunea Diplomație Publică.
Președinte al juriului național și director al revistei de cultură contemporană „Timpul”, prof. univ. dr. Daniel Șandru a declarat că ediția din acest an are o dimensiune extinsă la nivel național și se adresează, de asemenea, românilor din diaspora. Tot din acest an, proiectul Asociației Revistei „Timpul” beneficiază ”de o recunoaștere extraordinară din partea unora dintre instituțiile-emblemă ale României”, desfășurându-se sub înaltul patronaj al Casei Regale, prin ASR Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei României, și al Ministerului Culturii. Pe plan local, la Suceava campania are ca partener Consiliul Județean.
În calitate de premiant al ediției de anul trecut și partener al ediției din acest an, prof. univ. dr. Mihai Dimian, prorector la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, a apreciat rolul benefic al unei astfel de campanii de promovare a valorilor. Universitarul a subliniat că această campanie ”nu ierarhizează personalități”, ci recunoaște impactul pe care îl au asupra comunităților din care fac parte și este, totodată, o șansă pentru profesioniști din diverse domenii de a se cunoaște și a coopera pentru noi proiecte pentru societate. ”Ați pus reflectoarele pe oameni care au realizări deosebite”, a spus prof. Dimian, un demers remarcabil într-o societate în care „spațiul public este invadat de mediocritate”.
Profesorul Gheorghe Cîrstian, premiat pentru proiectul revistei „Alecart”, cu un colectiv redacțional format din elevi de liceu și absolvenți, a declarat că un atu al competiției îl reprezintă juriul, care, prin componența sa, deține autoritatea necesară evaluării tuturor candidaților pentru trofeul ”Oamenii Timpului”.
Campania premiază excelența în Literatură, Arte, Educație și Cercetare, Societate civilă, Diplomație publică, Memorie și istorie, Jurnalism, Tinere valori, Sănătate și Antreprenoriat
”Rezervorul” de valori din județul Suceava și interesul de care s-a bucurat campania din partea publicului sucevean au fost apreciate de profesorul Florin Iancu, managerul proiectului, care a spus că asta îl îndreptățește să creadă într-o colaborare pe termen lung, ”reflectată în acordul de parteneriat cu autoritățile județene pentru ediția din acest an”. ”Ne exprimăm speranța că și la această ediție vom avea onoarea de a premia oamenii locului pentru proiectele valoroase inițiate și puse în slujba comunității”, a declarat Florin Iancu.
La conferința de presă organizată la lansarea ediției 2016 au mai participat conf. univ. dr. George Bondor, redactor-șef al Revistei ”Timpul”, și Angela Zarojanu, președintele Asociației „SEVA”, partener al campaniei.
Din punct de vedere tehnic, campania cuprinde etapele de nominalizare – până în septembrie, votul publicului – perioada octombrie-decembrie, jurizarea, iar în data de 10 decembrie, premierea a zece personalități sau organizații din plan local, național și internațional care, pe parcursul ultimului an (octombrie 2015 – septembrie 2016), și-au dovedit excelența. Categoriile sunt: Literatură, Arte, Educație și Cercetare, Societate civilă, Diplomație publică, Memorie și istorie, Jurnalism, Tinere valori, Sănătate și Antreprenoriat. În desemnarea câștigătorilor, 40% este ponderea votului publicului și 60% aparține juriului.
Campania se derulează la nivelul întregii țări, precum și în Republica Moldova, regiunea Cernăuți (Ucraina) și diaspora. În acest scop au fost create opt centre de monitorizare – Baia Mare, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Sibiu, Neamț și Timișoara, în care vor funcționa echipe de lucru care vor asigura competiției un caracter unitar. Publicul poate face propunerile de nominalizare pe platforma www.oameniitimpului.ro pentru fiecare dintre cele 10 categorii supuse jurizării.



Recomandări

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a primit Premiul „Regal Literar”, pentru volumul „Minunile – revelații ale Sfintei Treimi”

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a primit Premiul „Regal Literar”, pentru volumul „Minunile – revelații ale Sfintei Treimi”
Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a primit Premiul „Regal Literar”, pentru volumul „Minunile – revelații ale Sfintei Treimi”

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a primit Premiul „Regal Literar”, pentru volumul „Minunile – revelații ale Sfintei Treimi”