Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 289 (5496)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PE: Ajutorul UE pentru lucrătorii disponibilizaţi - 1,05 miliarde euro pentru 2014 - 2020

Miercuri, 11 Decembrie 2013 (16:39:00)
Ajutorul UE pentru lucrătorii disponibilizaţi scade de la 3,5 miliarde la 1,05 miliarde euro pentru perioada 2014 - 2020, însă va fi extins la noi categorii de lucrători, precum independenţii şi cei cu contracte pe perioadă determinată, a decis miercuri Parlamentul European. "Rata de reintegrare a celor ca au utilizat Fondul european de ajustare la globalizare este de 48 la sută, conform estimărilor Comisiei Europene. Parlamentul a luptat cu guvernele statelor membre să păstreze fondul pentru perioada 2014 - 2020. Cu toate acestea, sper că, în ciuda scăderii de la 3,5 miliarde la 1,05 miliarde, va fi suficient", a spus raportorul Marian Harkin.La insistenţele Parlamentului, Fondul european pentru adaptarea la globalizare (EGF) va fi folosit şi pentru a ajuta oamenii care îşi pierd locul de muncă din cauza crizei economice (această măsură s-a aplicat din 2009 până în 2011), pe lângă scopul său principal de a minimiza impactul globalizării. Pragul minim pentru activarea EGF este de 500 de disponibilizări.Mai mult, noi categorii de lucrători vor fi eligibile pentru ajutorul EGF, cum ar fi cei cu contracte de muncă pe perioade determinate, lucrătorii temporari şi independenţii.Şi tinerii şomeri care nu sunt implicaţi în programe de formare sau educaţionale, pot beneficia temporar de acest ajutor, cu condiţia să provină din regiuni unde au loc disponibilizări.Ajutorul EGF se adaugă contribuţiilor statelor membre, pentru a cofinanţa măsuri care să permită muncitorilor disponibilizaţi să se întoarcă pe piaţa muncii, dar nu trebuie să înlocuiască în niciun caz indemnizaţiile de şomaj naţionale, arată PE.Contribuţia EGF poate ajunge la 60 la sută din costul măsurilor, cum ar fi asistenţa pentru căutarea unui loc de muncă, formare profesională şi fondarea unor afaceri, la insistenţele PE, după ce Comisia Europeană a propus iniţial limitarea contribuţiei UE la 50 la sută.Acordul adoptat de PE trebuie aprobat de Consiliu la 16 decembrie pentru ca progamul să poată intra în vigoare la 1 ianuarie 2014.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PE: Ajutorul UE pentru lucrătorii disponibilizaţi - 1,05 miliarde euro pentru 2014 - 2020.
 Vizualizări articol: 715 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PE: Ajutorul UE pentru lucrătorii disponibilizaţi - 1,05 miliarde euro pentru 2014 - 20200.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei