Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 dec 2011 - Anul XVI, nr. 289 (4887)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul ar putea elimina obligativitatea indexării tichetelor de masă, cadou şi de creşă

Miercuri, 7 Decembrie 2011 (15:19:16)

Guvernul ar putea elimina obligativitatea indexării semestriale a valorii nominale a unui tichet de masă, cadou sau de creşă, măsura fiind cuprinsă într-un proiect de ordonanţă de urgenţă pus în dezbatere publică de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

Legislaţia actuală prevede că valoarea nominală a tichetelor de masă, cadou şi de creşă se indexează semestrial cu indicele preţurilor de consum, înregistrat la mărfurile alimentare, respectiv cu indicele inflaţiei, comunicate de Institutul Naţională de Statistică.

Proiectul de OUG, supus miercuri dezbaterii publice, prevede că valoarea nominală a unui tichet de masă poate fi indexată semestrial cu indicele preţurilor de consum, înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de Institutul Naţional de Statistică iar valoarea sumei lunare acordate sub formă de tichete de creşă poate fi indexată semestrial cu indicele inflaţiei comunicat de Institutul Naţional de Statistică.

"Prin această modificare indexarea semestrială a valorii nominale a unui tichet de masă și valorii sumei lunare acordate sub formă de tichete de creşă nu mai este imperativă", se arată în nota de fundamentare care însoţeşte documentul.

Iniţiatorii proiectului de act normativ motivează această măsură făcând referire la contextul actual internaţional.

"Luând în considerare actualul context internaţional, principalele caracteristici ale politicii bugetare în perioada următoare, care vor fi subordonate obiectivelor de susţinere a creşterii economice şi de reducere a inflaţiei şi atingerii unui deficit bugetar la un nivel corelat cu obiectivele macroeconomice, precum şi pentru păstrarea echilibrelor bugetare sunt necesare unele măsuri menite să reducă volumul cheltuielilor bugetare la un nivel care să permită respectarea angajamentelor interne şi internaţionale asumate de Guvernul României, inclusiv în ceea ce priveşte limitarea cheltuielilor cu indexarea semestrială a tichetului de masă şi a tichetului de creşă", se mai arată în nota de fundamentare.

De asemenea, având în vedere că elementele menţionate vizează un interes public şi constituie o "situaţie extraordinară a cărei reglementare nu poate fi amânată", MMFPS precizează că se impune adoptarea de măsuri urgente pe calea ordonanţei de urgenţă.

Proiectul de act normativ va fi în dezbatere publică până în 17 decembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul ar putea elimina obligativitatea indexării tichetelor de masă, cadou şi de creşă.
 Vizualizări articol: 508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul ar putea elimina obligativitatea indexării tichetelor de masă, cadou şi de creşă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei