Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 feb 2011 - Anul XVI, nr. 34 (4632)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cseke:Să dăm şansa pacientului să fie vindecat în condiţii europene,să nu îl păcălim cu spitale mici

Vineri, 11 Februarie 2011 (14:01:10)

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, vineri, că va susţine dotarea unităţilor mari spitaliceşti la standarde europene, în detrimentul celor mai mici, întrucât îşi doreşte ca pacientul să nu mai fie "păcălit" în spitale unde dotările nu corespund, iar personalul nu este bine pregătit.

Cseke a declarat, laTârgu Mureş, că Ministerul Sănătăţii a făcut, anul trecut, investiţii importante la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Târgu Mureş, care s-au ridicat la 8,7 milioane de lei, fiind vorba despre cel mai performant spital din România, în afara institutelor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Sunt investiţii importante, dar, din punctul nostru de vedere, justificate având în vedere şi importanţa şi tradiţia medicală a Târgu Mureşului pe harta ţării, nu numai pe această zonă a României, precum şi indicatorii foarte buni ai acestui spital. Practic, vorbim de cel mai performant spital din România, în afara institutelor care există, drept urmare ministerul a alocat această sumă de 8,7 milioane de lei pe diverse paliere. Mă bucur să constat că, prin aceste investiţii, nu mai există secţie care să nu fie reabilitată de-a lungul timpului", a spus Cseke, adăugând că în mod cert mai sunt multe lucruri de făcut, iar ministerul va susţine SCJU Târgu Mureş în continuare, "pentru că Târgu Mureşul merită a fi susţinut".

Cseke a adăugat că, anul trecut, s-au făcut investiţii substanţiale şi la Spitalul Clinic Judeţean Mureş, administrat de Consiliul Judeţean Mureş.

Este vorba de o sumă de 5,7 milioane de lei, "bani alocaţi de Ministerul Sănătăţiii, la care şi CJ şi-a adus un aport important".

"Practic, la aceste două spitale din Târgu Mureş investiţia a fost de 14,4 milioane de lei, care este, cred, o sumă importantă, din care cred că se văd şi rezultatele. Anul acesta, din ceea ce avem în proiect, investiţiile vor fi şi mai mari, pentru că în programul Băncii Mondiale vom amenaja o Unitate de Primiri Urgenţe cu totul nouă, a cărei valoare este de aproape 1 milion de euro, la care se adaugă dotările şi aparatură pentru această UPU, de peste 1 milion de euro. Dorim de la toamnă să pornim reabilitarea secţiei de Obstetrică Ginecologie", a spus Cseke.

El a arătat că în cadrul investiţiei în dotări cu aparatură la UPU este prevăzută şi achiziţionarea unui computer tomograf, care se va adăuga celor două destinate SCJU Târgu Mureş - unul achiziţionat anul trecut şi altul pentru care s-au alocat fonduri în acest an.

Ministrul Sănătăţii a subliniat, în acest context, că va susţine dotarea unităţilor mari spitaliceşti la standarde europene, în detrimentul celor mai mici, întrucât îşi doreşte ca pacientul să nu mai fie "păcălit" în spitale unde dotările nu corespund.

"Practic, în doi ani este finanţată achiziţia a trei computere tomograf la cele două spitale. Sigur, unele trebuiau înlocuite, altele sunt absolut necesare. Vom susţine aceste investiţii, pentru că cred că investiţiile trebuie direcţionate în zonele în care sunt specialişti foarte buni, în care pacienţii pot fi mai mulţumiţi. Şi, trebuie să recunosc, mai puţin investiţii în locaţiile, unităţile sanitare, care dau un tratament mai puţin complex, chiar dacă acest lucru nemulţumeşte pe unii. Eu cred că trebuie să dăm şansa pacientului de a fi vindecat în condiţii europene, cu dotări europene şi să nu mai păcălim pacientul cu spitale mai mici, în care eventual internăm bolnavul şi dacă este urgent peste câteva ore îl transferăm tot aici, la SCJU, şi tot aici trebuie să îi salvăm viaţa. Este mult mai corect să îl aduci direct la SCJU decât să îl ţii în locaţii unde atât dotările (nu corespund), cât şi personalul nu este atât de bine pregătit", a precizat Cseke.

Ministrul Cseke Attila a participat, vineri, la inaugurarea unui bloc operator de chirurgie pediatrică la SCJU Târgu Mureş, vizitând totodată şi alte secţii ale spitalului care au beneficiat în ultima perioadă de finanţări importante. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cseke:Să dăm şansa pacientului să fie vindecat în condiţii europene,să nu îl păcălim cu spitale mici.
 Vizualizări articol: 527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cseke:Să dăm şansa pacientului să fie vindecat în condiţii europene,să nu îl păcălim cu spitale mici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei