Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 feb 2011 - Anul XVI, nr. 34 (4632)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cseke: Pentru anumite categorii de persoane, e nevoie de un regim de supraveghere medicală special

Vineri, 11 Februarie 2011 (16:08:31)

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, vineri, că nu vrea să comenteze acuzaţiile aduse corpului medical de şeful statului referitor la cazul şefului CJ Argeş, Constantin Nicolescu, dar a spus că pentru anumite categorii de persoane e nevoie de un regim de supraveghere medicală "mai aparte".

Întrebat despre acuzaţiile pe care preşedintele Traian Băsescu le-a adus corpului medical, afirmând că medicii au avut influenţă în justiţie la recursul privind arestarea preventivă a lui Constantin Nicolescu, ministrul Cseke a spus că nu vrea să comenteze întrucât nu are date, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a apreciat însă că ar fi nevoie ca, pentru anumite categorii de persoane, să se instituie un regim de supraveghere medicală special.

"N-am auzit-o, doar am citit acea declaraţie şi nu doresc să comentez. Nu am date şi informaţii nici într-un sens. În mod cert, în schimb, eu cred că în anumite situaţii, pentru anumite domenii sau anumite cazuri, categorii de persoane, e necesară instituirea unui regim mai aparte, nu ca să aibă parte de un tratament special, ci pentru a putea fi supravegheat mai bine în asemenea situaţii", a spus el.

Ministrul nu a dorit să facă mai multe precizări privind categoriile de persoane vizate şi nici nu a spus în ce ar consta regimul de supraveghere medicală "mai aparte".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că medicii au avut influenţă în justiţie în recursul la arestarea preventivă a lui Constantin Nicolescu, menţionând că operaţia acestuia a fost făcută de un medic care l-a operat şi pe Omar Hayssam de cancer.

El preciza, la TVR, răspunzând unei întrebări, că nu consideră că presiunile PSD făcute în stradă prin manifestaţii au influenţat decizia în cazul recursului lui Constantin Nicolescu.

"Dacă vreţi să fiu foarte sincer, nu cred că a avut influenţă asupra judecătorilor. Influenţă asupra judecătorilor au avut medicii, şi eu am luat notă şi de acest incident, în care dintr-o dată ne operăm, era o operaţie care putea fi făcută atunci sau altă dată, nu ştiu. Dar unul din medici este medicul care l-a operat pe Omar Hayssam de cancer şi Omar Hayssam e bine mersi şi acum, deşi pe buletinul acela scria metastaze şi toate cele", susţinea preşedintele Traian Băsescu.

Preşedintele mai spunea că ar trebui reglementată legal situaţia în care medicii care pot gestiona cazuri de arest preventiv, menţionând că aceştia ar trebui să fie selecţionaţi.

"Ce cred că trebuie să rezolvăm? Nu mai trebuie, aşa cum politicienii n-au dreptul să stabilească în locul judecătorilor şi procurorilor, la fel nici medicii n-au dreptul să stabilească în locul judecătorilor şi procurorilor. Va trebui să facem un serviciu specializat pentru cei cărora le plesnesc rotulele când sunt chemaţi la Tribunal, altora le plesneşte inima, altii leşină, alţii devin foarte bolnavi, desi, altfel, sunt extraordinar de vioi. Deci, va trebui să gândim un sistem în care asistenţa medicală să fie dată de un număr cert de medici, care sunt certificati a fi morali. (...) Nu putem amesteca justiţia cu medicina, cum n-o putem amesteca nici cu politica", spunea preşedintele, propunând ca certificatele să fie date de "instituţii ale statului". 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cseke: Pentru anumite categorii de persoane, e nevoie de un regim de supraveghere medicală special.
 Vizualizări articol: 485 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cseke: Pentru anumite categorii de persoane, e nevoie de un regim de supraveghere medicală special0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei