Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 iul 2010 - Anul XV, nr. 153 (4444)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc spune că a fost la Săuceşti şi a "stat de poveşti" cu aproximativ o sută de localnici

Vineri, 2 Iulie 2010 (16:55:36)

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, că a fost în localitatea Săuceşti, din judeţul Bacău, unde a "stat de poveşti" cu aproximativ o sută de localnici, iar la insistenţele ziariştilor privind motivele pentru care nu a ajuns în centrul comunei el le-a spus acestora că nu îi fac ei programul.

Întrebat de ce nu a mai mers la Săuceşti, Emil Boc a răspuns că a fost în localitate şi că a "stat de poveşti" cu aproximativ o sută de oameni de acolo, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La insistenţele ziariştilor, care l-au întrebat de ce nu a mers la oamenii care îl aşteptau în centrul comunei, în faţa primăriei, premierul a răspuns: "Nu-mi faceţi dumneavoastră programul".

Boc a făcut aceste declaraţii în localitatea Bogdan Vodă din judeţul Bacău.

Premierul era aşteptat, vineri, la Primăria comunei Săuceşti, localitate grav afectată de inundaţii, însă nu a mai ajuns. În faţa primăriei, zeci de localnici au protestat, vineri, şi s-au certat cu autorităţile locale, pe care le-au acuzat că nu au făcut nimic pentru a evita situaţia în care s-a ajuns. La un moment dat, protestatarii au turnat apă pe viceprimarul localităţii, Irina Lepădatu.

Oamenii spun că, deşi localitatea a mai fost inundată şi în 2008, autorităţile nu au consolidat digul. La un moment dat, ei au început să scandeze "Noi vrem dig".

Ei spuneau că dacă premierul va veni la Săuceşti îl vor primi cu "apă şi mâl".

Autorităţile locale au început, vineri dimineaţă, la ora 6.00, evacuarea tuturor celor 2.100 de locuitori ai comunei Săuceşti, după ce debitul Siretului a depăşit maximul istoric înregistrat în 2008, de 2.676 metri cubi pe secundă, înregistrând 2.887 metri cubi pe secundă, iar digul ridicat de la începutul săptămânii pentru protejarea localităţii a cedat sub presiunea apei.

Peste 200 de familii din localitatea băcăuană Săuceşti au fost evacuate încă de joi seară din calea apelor Siretului, unii dintre localnici refuzând însă să plece din case de teama hoţilor.

Localitatea băcăuană Săuceşti s-a confruntat cu inundaţii puternice şi la sfârşitul lunii iulie 2008, când aproape toate casele din Săuceşti şi Schineni, aparţinând comunei Săuceşti, au fost inundate, iar 2.173 de persoane din comnele Săuceşti şi Letea Veche au fost evacuate, după ce apele Siretului s-au revărsat peste gospodăriile lor. Atunci, cota de pericol a fost depăşită cu aproape un metru în zona respectivă, iar debitul râului a atins maximul de 2.676 metri cubi pe secundă. La vremea respectivă, autorităţile promiseseră că vor construit în zonă un dig, licitaţia a fost contestată, iar lucrările nu au mai început.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc spune că a fost la Săuceşti şi a "stat de poveşti" cu aproximativ o sută de localnici.
 Vizualizări articol: 499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc spune că a fost la Săuceşti şi a "stat de poveşti" cu aproximativ o sută de localnici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei