Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 sep 2009 - Anul XIV, nr. 209 (4195)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Conducerea Parlamentului decide ca preşedintele Băsescu să adreseze mesajul pe 15 septembrie

Luni, 7 Septembrie 2009 (15:02:07)

Conducerile celor două camere ale Parlamentului au decis luni, în şedinţă comună, că preşedintele Băsescu se va adresa parlamentarilor marţi, 15 septembrie, de la ora 19.00 deşi acesta intenţiona, conform unei scrisori trimise Legislativului, să ţină discursul pe 14 septembrie.

Surse parlamentare susţin că şefului statului i se va propune, din partea conducerii celor două Camere, ca mesajul să fie adresat, marţi, 15 septembrie, de la ora 19.00.

"Îi vom propune preşedintelui Băsescu să îşi exprime mesajul către Parlament pe 15 septembrie , la ora 19,00", au declarat sursele citate.

Conducerile Parlamentului au decis ca şeful statului să se adreseze Parlamentului în aceeaşi zi cu asumarea răspunderii Guvernului pe cele trei legi, deşi acesta intenţiona, conform unei scrisori trimise preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, să ţină discursul luni, 14 septembrie.

""În temeiul art. 88 şi art. 65 alin. 2, lit. a) din Constituţia României, precum şi al art. 1 din Regulamentul şedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, vă aduc la cunoştinţă faptul că doresc să adresez Camerelor reunite ale Parlamentului un mesaj cu privire la principalele probleme politice ale naţiunii. Având în vedere condiţionările agendei de lucru, vă propun data de 14 septembrie 2009, la o oră pe care o veţi stabili dumneavoastră”, se arăta în scrisoare preşedintelui adresată, săptămâna trecută, conducerilor celor două Camere.

Liderul PDL Gheorghe Flutur a declarat, luni, că reprezentanţii coaliţiei PDL-PSD au stabilit ca asumarea răspunderii Guvernului pe Legile educaţiei, salarizării unice şi reducerii cheltuielilor bugetare să aibă loc pe data de 15 septembrie, adică marţea viitoare.

Flutur a precizat că a fost aleasă data de 15 septembire pentru că în 14 septembrie începe noul an şcolar, iar parlamentarii ar putea participa la festivităţile de deschidere.

El a mai spus că, în 15 septembrie, premierul va merge în faţa plenului celor două Camere pentru asumarea răspunderii.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conducerea Parlamentului decide ca preşedintele Băsescu să adreseze mesajul pe 15 septembrie.
 Vizualizări articol: 464 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Conducerea Parlamentului decide ca preşedintele Băsescu să adreseze mesajul pe 15 septembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei