Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 mai 2008 - Anul XIII, nr. 120 (3801)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Olteanu:Campania PDL, inspirată de consilierul prezidenţial Cătălin Avramescu, aplecat către fascism

Duminică, 25 Mai 2008 (16:43:54)

Liberalul Bogdan Olteanu e de acord cu afirmaţiile liderului PSD Miron Mitrea privind "discursul fascist" al unor lideri PDL, care duce la violenţe, susţinând că "această campanie este inspirată de consilierul prezidenţial Cătălin Avramescu, a cărui aplecare către ideologia fascistă" e cunoscută.
  "Afirmaţiile lui Miron Mitrea conform cărora «discursul absolut fascist pe care îl propagă candidatul PDL la Consiliul Judeţean, Gheorghe Flutur, a dus la două acţiuni de o violenţă fără precedent în campaniile din România din ultimii 18 ani (…) la Păltinoasa un consilier PSD a fost omorât de către oameni îmbrăcaţi în tricourile portocalii ale PDL» sunt extrem de grave şi din păcate, adevărate", afirmă Olteanu, într-o declaraţie remisă, duminică, agenţiei MEDIAFAX.

El susţine că discursul fascist al unor reprezentanţi PDL, precum Gheorghe Flutur, nu se regăseşte numai în Suceava, ci şi la Sibiu, unde vicepreşedintele PDL Cornel Ştirbeţ "a umplut oraşul cu declaraţii naţionaliste şi xenofobe împotriva primarului Klaus Johannis".

"Fără dar şi poate, genul acesta de declaraţii se află la originea numeroaselor violenţe comise de membrii PDL împotriva liberalilor şi a campaniei PNL. Mai mult decât probabil, această campanie este inspirată de consilierul prezidenţial Cătălin Avramescu a cărui aplecare către ideologia fascistă este veche şi cunoscută", susţine Bogdan Olteanu, preşedinte al Camerei Deputaţilor.

În opinia sa, PDL "copiază tot de la Cotroceni şi a ajuns acum sa copieze şi devierile antidemocratice ale acestui individ". "De aceea, îi cer încă o dată preşedintelui Traian Băsescu să îşi clarifice relaţiile cu democraţia şi cu valorile democratice şi să îl dea afară pe consilierul fascist", afirmă Bogdan Olteanu, preşedinte al Comisiei de onoare şi arbitraj a PNL.

Coordonatorul campaniei electorale a PSD, Miron Mitrea, şi candidatul PSD la Primăria Capitalei, Cristian Diaconescu, l-au acuzat, duminică, pe candidatul PDL la CJ Suceava, Gheorghe Flutur, că, din cauza discursului fascistoid adoptat în campanie, un consilier PSD a fost omorât.

"Vreau să protestez vizavi de ceea ce se întâmplă la Suceava, unde discursul absolut fascist pe care îl propagă candidatul PDL la Consiliul Judeţean, Gheorghe Flutur, a dus la două acţiuni de o violenţă fără precedent în campaniile din România din ultimii 18 ani. Cel mai grav lucru rămâne ceea ce s-a întâmplat la Păltinoasa, unde un consilier PSD a fost omorât de către oameni îmbrăcaţi în tricourile portocalii ale PDL", a declarat Miron Mitrea, într-o conferinţă de presă.

Vicepreşedintele PDL senatorul Gheorghe Flutur a declarat, duminică, în replică la acuzele de fascism pe care i le-a adus şeful campaniei electorale PSD, Miron Mitrea, că, de fapt, acesta are comportament fascist când, în anul 2000, spunea că trebuie împuşcaţi miniştrii care nu şi-au făcut treaba.

"Aduc aminte opiniei publice că Mitrea vorbea, în 2000, de împuşcarea miniştrilor care nu şi-au făcut treaba. Adevăratul fascist el este, iar campionul încurajării violenţelor este Ion Iliescu, cu recunoscutele mineriade", a spus Flutur.

El a apreciat că PSD este "disperat" că va pierde fiefurile din Moldova şi că foloseşte până şi morţii în campania electorală.

"Miron Mitrea să-şi rezolve, mai întâi, problemele cu justiţia şi apoi să vorbească. După ce a trădat mişcarea sindicală, ne dă lecţii de moralitate şi de conduită. Halal mutaţie la acest om", a mai spus Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Olteanu:Campania PDL, inspirată de consilierul prezidenţial Cătălin Avramescu, aplecat către fascism .
 Vizualizări articol: 690 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Olteanu:Campania PDL, inspirată de consilierul prezidenţial Cătălin Avramescu, aplecat către fascism0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei