Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 oct 2007 - Anul XII, nr. 230 (3605)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Debutul anului universitar cu Basescu si Tariceanu

Luni, 1 Octombrie 2007 (14:57:58)
"Anul universitar a inceput cu festivisme, cu proteste si critici. De festivism s-a ocupat premierul Tariceanu, de critici Traian Basescu iar de proteste un grup de studenti clujeni. Primul ministru a deschis anul universitar la Universitatea Politehnica din Bucuresti, alaturi de fostii presedinti Ion Iliescu si Emil Constantinescu.

Bogdan Olteanu a vorbit si el despre „calitatea” diplomelor din sistemului de invatamant superior, romanesc.

Tariceanu, la Politehnica Bucuresti:

„Astazi, in Romania toti absolventii de studii universitare pot sa-si gaseasca un loc de munca excelent, bine platit, unde sa aiba si satisfactii de ordin profesional si de ordin material”, a declarat premierul Tariceanu, care s-a aratat dezamagit ca tot mai multi studenti pleaca din tara la terminarea studiilor.

Basescu: plagiat, mita si finantarea universitatilor

Departe de Tariceanu, la Iasi, presedintele Traian Basescu a incercat sa vorbeasca ceva mai aplicat. A afirmat, in discursul sau, ca scoala romaneasca sufera in continuare de probleme vechi, cum ar fi mita la promovarea examenelor si plagiatul practicat de studenti si profesori.

„Elevii invata ca plata, si nu invatatura, reprezinta solutia pentru a obtine o diploma”, a spus seful statului. Traian Basescu a adaugat ca a spus ca trebuie sa se faca o diferentiere intre universitatile capabile de performanta si cele ramase in urma si care, la ora actuala, sunt toate finantate in mod egal de la buget.

Seful statului a mai remarcat ceea ce orice absolvent a aflat deja: diplomele universitare devin in Romania un petic de hartie care nu are legatura cu slujba celor care termina o facultate.

Olteanu, despre diplome

Tot despre diplomele universitare a vorbit si presedintele Camelei Deputatilor, Bogdan Olteanu, intr-o conferinta de presa la Targu Mures: unele diplome sunt mai bune ca altele, a concluzionat liberalul.

“Exista situatii in care diplomele nu folosesc la mare lucru, pentru ca sunt multe cunostinte care lipsesc in spatele acestor diplome, iar angajatorii nu se mai uita daca ai o diploma, ci te mai intreaba si de unde e si dupa aceea incep sa te intrebe si la ce te pricepi”, a declarat presedintele Camelei Deputatilor .

Olteanu a spus unele diplome sunt recunoscute si acceptate imediat de catre angajatori, ca o garantie a unei bune pregatiri. “Exista si diplome pe care daca le arati, trebuie si sa spui ca te pricepi si sa arati ce ai invatat in facultatea respectiva”, a spus Bogdan Olteanu.

Studentii clujeni pregatesc greva

Realitatea arata mai prozaic decat teoriile oficialilor despre viitorul scolii romanesti. Studentii de la o universitate clujeana pregatesc pentru maine un protest. Circa o mie de studenti, nemultumiti de majorarea taxelor anuale, sunt asteptati la un mitig.

"Nu consideram justificata aceasta majorare a taxelor anuale, deoarece calitatea invatamantului nu a crescut. Taxa s-a majorat cu valori intre 800 si 1.200 de lei. Pana acum era 2.200 la majoritatea profilelor si 2.800 la arhitectura, si au crescut la 3.000, respectiv 4.000", a explicat liderul unei organizatii studentesti din Cluj.

Insa dincolo de convulsiile de la fiecare inceput de an universitar, problemele par sa fie mult mai complexe. Una dintre probleme este inadecvarea studiilor la piata muncii. Altfel spus, studentii merg la facultate sa obtina o diploma si nu o calificare anume.

Noile specializari apar in funtcie de nevoile profesorilor de a-si inmulti numarul de cursuri tinute si nu in functie de cererea de pe piata muncii. Luni, proape 700.000 de studenti au inceput cursurile noului an universitar 2007-2008."
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Debutul anului universitar cu Basescu si Tariceanu.
 Vizualizări articol: 599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Debutul anului universitar cu Basescu si Tariceanu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează