Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 106 (8635)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Curs de formare la Paris pentru mai mulți profesori de la Gălănești

Miercuri, 8 Mai 2024 (12:39:49)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulți profesori de la Școala Gimnazială „Samson Bodnărescu” din Gălănești au participat, la Paris, la un curs de formare și acreditare pe baza proiectului Erasmus+ „Școala din viitor” derulat la această unitate școlară.

Proiectul are ca obiective principale îmbunătățirea predării și învățării limbilor străine, promovarea diversității lingvistice în cadrul Uniunii Europene și creșterea conștientizării dimensiunii culturale a acesteia. De asemenea, proiectul vizează dobândirea de noi competențe TIC și îmbunătățirea celor existente, precum și dezvoltarea unei cooperări internaționale durabile.

În cadrul acestui proiect, Școala „Samson Bodnărescu” a desfăşurat mai multe activități: participarea la cursuri și activități în școli europene: două grupuri formate din câte șapte elevi și doi profesori au participat la cursuri și activități în două școli din Istanbul –Turcia (12-16 februarie 2024) - și Paphos – Cipru (11-15 martie 2024). Această experiență le-a oferit elevilor oportunitatea de a învăța într-un mediu multicultural, de a-și îmbunătăți cunoștințele de limbă străină și de a dezvolta abilități de comunicare interculturală; cursuri de formare pentru cadre didactice -  în acest an școlar, Școala Gălăneşti a participat cu șase cadre didactice la cursuri de formare: două cadre didactice (prof. înv. primar Chifan Rodica şi prof. înv. primar Bodnariu Măriuţa) la cursul de formare profesională ,,Intercultural learning and cultural diversity in the classroom'' în Palermo, Italia (25 februarie 2024-02 martie 2024) - şi patru cadre didactice (prof. Anton Mihai, prof. Iacoviţă Dorina, prof. Hrehorciuc Maria şi prof. înv. preşcolar Hurjui Vironica) la cursul de formare profesională ,,ICT Based Classes’’  în Paris, Franţa (22 – 28 aprilie 2024).

Cursul ,,ICT based classes’’ s-a desfăşurat pe parcursul a 7 zile şi a însumat 56 ore de curs. Cursanţii au învăţat despre „cloud computing”, avantajele şi dezavantajele utilizării aplicaţiilor digitale în predare, meteode şi tehnici de predare digitale şi inovative, gamificare în învăţare, workshopuri cu jocuri şi quizuri educaţionale, dezvoltarea de „soft skills”: lucrul în echipă, rezolvarea de probleme, gândire critică, managementul timpului, comunicare, flexibilitate şi adaptare, abilităţi interpersonale.

Participanţii au realizat un portofoliu pentru evaluare şi au primit certificate de absolvire a cursului. De asemenea, pe lângă programul de studiu, cursanţii au beneficiat şi de un program cultural ce a constat în vizitarea celor mai importante obiective turistice ale Parisului. „Putem concluziona că mobilităţile desfăşurate pe parcursul acestui an şcolar au oferit cadrelor didactice şi elevilor participanţi nu doar oportunităţi de învăţare şi dezvoltare personală, ci şi experienţe culturale bogate şi conexiuni internaţionale valoroase”, au transmis participanții la proiect.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Curs de formare la Paris pentru mai mulți profesori de la Gălănești.
 Vizualizări articol: 566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Curs de formare la Paris pentru mai mulți profesori de la Gălănești0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei