Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 apr 2024 - Anul XXIX, nr. 90 (8619)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

În comuna Moara a fost inaugurat noul centru medical, care va funcționa ca un ambulatoriu

Miercuri, 17 Aprilie 2024 (16:34:54)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Locuitorii din Moara au la dispoziție un nou centru medical construit de primăria acestei comune printr-un proiect finanțat de Compania Națională de Investiții, în valoare de șase milioane de lei. Inaugurarea oficială a noului centru medical din Moara, care va funcționa ca un ambulatoriu, a avut loc miercuri, în prezența primarului comunei, Eduard Dziminschi, a președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a medicului-șef de la Unitatea de Primiri Urgențe Suceava, Liviu Cîrlan, a primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, și a unor cadre medicale.

După slujba de sfințire și tăierea panglicii inaugurale, primarul Eduard Dziminschi a spus că această investiție era absolut necesară pentru cetățenii comunei Moara. Eduard Dziminschi a ținut să sublinieze faptul că pentru finalizarea acestui proiect a avut un sprijin consistent din partea medicului Liviu Cîrlan, cetățean al comunei Moara. „Această lucrare am început-o cu domnul doctor Cîrlan, cu care m-am consultat foarte mult în ceea ce a trebuit să facem aici. Acest nou centru medical este un lucru extrem de bun pentru cetățenii din Moara și prin astfel de investiții comuna noastră își continuă dezvoltarea. Moara merge mai departe, are nevoie de continuitate și vrem să demonstrăm că Moara este o comună europeană, învecinată municipiului Suceava. Și împreună cu președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, facem o echipă foarte bună și vom merge mult-mult mai departe”, a transmis primarul comunei Moara.

La rândul său, Gheorghe Flutur a spus că Moara este cu adevărat o comună model, care s-a dezvoltat foarte frumos, iar în toate investițiile de aici „se vede mâna de gospodar a primarului”. Gheorghe Flutur consideră că astfel de centre medicale trebuie să formeze un cordon în toate localitățile din jurul Sucevei, astfel încât pacienții să fie investigați medical și tratați în aceste locații înainte de a ajunge la urgențele Spitalului Clinic Județean. „Pentru comunitatea din Moara acest proiect este unul mare, extrem de important, pentru că investițiile în sănătate sunt cele mai așteptate și binevenite. Asta înseamnă cărămida pentru populația acestei zone. Să nu aveți nevoie de acest centru, dar viața a arătat că este nevoie de așa ceva. Și mă gândesc să facem parteneriate și acum găsim soluții să vină și alți medici să presteze aici, pentru ce specialități aveți nevoie”, a precizat Flutur.

El a subliniat că dorește un parteneriat cu Universitatea Suceava, care își va dezvolta campusul pe teritoriul comunei Moara, pentru a da în funcțiune noua Facultate de Medicină. „Până ce așteptăm fondurile să vină de undeva trebuie să facem acest parteneriat, pentru că avem nevoie de cadre medicale statornice de aici, din zonă. Spitalul se dezvoltă, aceste centre medicale au nevoie de medici, ne aveți parteneri, știu de ce are nevoie Moara și veți avea tot sprijinul”, a transmis președintele CJ Suceava.

 

·        Noul centru medical din Moara dispune de două cabinete pentru medici de familie, dar și de spații pentru cabinete de gastroenterologie și cardiologie

 

El a remarca și faptul că în Moara sunt în derulare foarte multe proiecte de dezvoltare, amintind în primul rând de investițiile în rețelele de apă și canalizare, dar și cele pentru modernizarea rețelei de drumuri.

Nu în ultimul rând, dr. Liviu Cîrlan a precizat că intenția este ca acest centru medical să devină unul de permanență, cu mai multe specializări. „Sperăm să reușim acest lucru împreună cu cei doi medici de familie arondați comunei Moara, dar și să atragem alți medici de familie și indirect o să mai degrevăm și Unitatea de Primiri Urgențe Suceava, pentru că urgențele minore se pot rezolva și aici”, a precizat Liviu Cîrlan.

El a arătat că noul centrul medical din Moare dispune de două cabinete pentru medici de familie, spații pentru cabinete de gastroenterologie, cardiologie, un punct de recoltare analize, un spațiu pentru imagistică, un osteo densiometru, două ecografe performante și două module de electrocardiografe, mobilier, dotări și spații moderne adaptate cerințelor pentru servicii medicale de calitate. De asemenea, șeful UPU Suceava a precizat că intenția este de a deschide și un cabinet stomatologic și unul de pediatrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În comuna Moara a fost inaugurat noul centru medical, care va funcționa ca un ambulatoriu.
 Vizualizări articol: 534 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
În comuna Moara a fost inaugurat noul centru medical, care va funcționa ca un ambulatoriu5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei