Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 apr 2024 - Anul XXIX, nr. 90 (8619)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gheorghe Flutur anunță că CJ Suceava are în prezent proiecte europene de aproape 500 de milioane de euro

Miercuri, 17 Aprilie 2024 (14:19:40)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat miercuri, din fața șantierului pentru reabilitarea Palatului Administrativ, că în momentul de față instituția pe care o conduce are proiecte cu fonduri europene în valoare de aproape 500 de milioane de euro. Gheorghe Flutur a ținut să prezinte o situație a fondurilor europene atrase după ce în spațiul public au apărut informații eronate pe acest subiect. Flutur a făcut referire la afirmația premierului României, liderul PSD, Marcel Ciolacu, acesta declarând la lansarea candidaților PSD Suceava pentru alegerile locale că la Consiliul Județean Suceava s-au atras fonduri europene de 650.000 de lei. Președintele CJ Suceava a ținut să sublinieze faptul că doar pe Programul Operațional de Infrastructură Mare, instituția pe care o conduce are un proiect european de 326 milioane de euro pentru rețele de apă și canalizare în mai multe localități. „Am văzut că unii sau alții întreabă de acest proiect. Este vorba de cel mai mare proiect al județului Suceava, pe apă și canal. Dacă pornim de la Vicovu de Sus, Marginea, Sucevița, Mitocu Dragomirnei, Șcheia, Dolhasca, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Rădăuți. Sunt câțiva dintre beneficiarii mari ai acestui proiect european prin Programul Operațional de Infrastructură Mare”, a arătat Flutur. El a adăugat că și prin Programul Operațional Regional, Consiliul Județean gestionează mai multe proiecte mari, printre care și cel pentru modernizarea axei rutiere Suceava – Iași, de 63 de milioane de euro, la care se adaugă muzeul de istorie din Siret, de 5,6 milioane de euro, care este finalizat și unde se prezintă istoria evreilor din Bucovina, dar și proiectele pentru grădinița specială de la Fălticeni, școala specială de la Rădăuți, toate acestea însumând aproximativ 70 de milioane de euro. „Avem și proiectele pe Programul Național de Redresare și Reziliență, unde Consiliul Județean Suceava este campion. Avem un proiect de 50 de milioane de euro pe ciclotursim, din care județul Suceava are cea mai mare sumă, de 26 de milioane de euro, unul pentru microbuze electrice, care sunt deja licitate, de 7,3 milioane de euro, anveloparea Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului, de aproape trei milioane de euro, precum și proiecte pentru dotări la școlile speciale, la Spitalul Clinic Județean, pentru combaterea infecțiilor nosocomiale, secție ATI pentru bebeluși și cabinet pentru planning familial. Sunt câteva dintre proiectele mari, la care se adaugă hub-ul de la Biblioteca Județeană de 2,5 milioane de euro, digitalizarea Spitalului Județean Suceava, de aproximativ un milion de euro”, a declarat șeful administrației județene.

 

·        Flutur: La Aeroportul Suceava am finalizat un proiect de 13 milioane de euro pentru securizare

 

Gheorghe Flutur a adăugat că CJ Suceava are în implementare și proiecte pe programele transfrontaliere cu Ucraina, în valoare totală de circa 10 milioane de euro. Gheorghe Flutur a dat ca exemplu proiectul pentru modernizarea drumului Izvoarele Sucevei – Șipote, care este finalizat. „La Aeroportul Ștefan cel Mare Suceava avem un proiect de securizare care e finalizat, cu un gard inteligent, drum asfaltat perimetral, o clădire de securitate și pentru achiziția de utilaje de intervenție, în valoare de 13 milioane de euro. Gheorghe Flutur a adăugat că și pe programul pentru asistență tehnică au fost promovate proiecte pentru laboratorul de control al calității alimentelor de la Clusterul Inovativ de Bioeconomie de la Centrul Economic Bucovina și Parcul Științific Siret, de 3,6 milioane de euro, realizat cu Primăria Siret și Universitatea Suceava. Nu în ultimul rând, el a spus că și pe programul operațional sectorial pe mediu, CJ Suceava a obținut finanțări europene pentru continuarea proiectelor de gestionare a deșeurilor în valoare de 27 de milioane de euro. „În total sunt proiecte de 495 de milioane de euro. Și aici am amintit proiectele mari pe care le are Consiliul Județean Suceava. Luni am vorbit despre proiectele de la Spitalul Clinic Județean Suceava, astăzi am vrut să vorbesc despre proiectele în implementare, unele finalizate, unele în așteptare care înseamnă un șantier adevărat. Iar pe lângă proiectele primarilor înseamnă dezvoltare, înseamnă șantiere, macarale, buldozere și bunăstare”, a încheiat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur anunță că CJ Suceava are în prezent proiecte europene de aproape 500 de milioane de euro.
 Vizualizări articol: 426 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Gheorghe Flutur anunță că CJ Suceava are în prezent proiecte europene de aproape 500 de milioane de euro2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei