Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 apr 2024 - Anul XXIX, nr. 77 (8606)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Elevi ai liceului din Siret și ai Școlii Nr. 1 Suceava au celebrat „Les Couleurs de la Francophonie”

Marţi, 2 Aprilie 2024 (10:51:00)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Săptămâna trecută, Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava, în colaborare cu Alianța Franceză din Suceava și Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret, a organizat   activitatea „Les Couleurs de la Francophonie”, coordonată de prof. Daniela Cornelia Sandu și Anamaria Munteanu.

Activitatea, parte integrantă a proiectului de parteneriat educațional care se desfășoară în perioada ianuarie-mai 2024, este inclusă în calendarul activităților dedicate Lunii Francofoniei la Suceava. Francofonia reprezintă o comunitate vastă și vibrantă care îmbrățișează diversitatea culturală, lingvistică și artistică a lumii francofone. Proiectul își propune să celebreze această comunitate plină de culoare și diversitate prin intermediul unei serii de activități educaționale și culturale desfășurate în cadrul instituțiilor partenere.

Sub îndrumarea coordonatoarelor proiectului, prof. Daniela Cornelia Sandu și prof. Anamaria Munteanu, și a profesorilor Daniel Aneculăesei și Bogdan Luparu, elevii celor două instituții școlare au participat la diverse activități dedicate Francofoniei.

În cadrul expoziției de desene, au demonstrat creativitatea și talentul lor, exprimând diversitatea culturală și lingvistică a lumii francofone, prin intermediul artei vizuale.

Au urmat vizionarea de filme și o serie de discuții tematice, în cadrul activității „Le rayonnement de la France dans le monde”, unde participanții au explorat și au dezbătut rolul și impactul culturii franceze în lumea contemporană. Eleva Alexia Ana-Maria Băncescu, de la Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret, a prezentat un material pe aceasta temă.

Atelierele de scriere creativă, sub titlul „ABC de la Francophonie”, au oferit elevilor din clasele a VI-a și a VII-a de la cele două unități școlare oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile de exprimare și imaginație în limba franceză, încurajându-i să exploreze și să îmbrățișeze diversitatea culturală a lumii francofone.

Prin intermediul monologului „Le Monde de l'Innocence à travers les yeux d'Antoine de Saint-Exupéry”, susținut de eleva Diana Zahariuc, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava, elevii au fost încurajați să reflecteze asupra valorilor și a înțelesului operei celebrului autor francez. Cu grație și determinare, elevii Alesia Fraseniuc, Mădălina Gorașciuc, Antonio Dubovici și Albert Tcaciuc, de la Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret, au pus în valoare talentul lor în arta dansului, captivând atenția spectatorilor.

Recitalul „Poésie et Créativité”, susținut de elevele Maria Moțoc, Cezara Olariu și Adelina Maria Știr, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava, și Iris Fercalo, de la Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret, a oferit elevilor o platformă de exprimare artistică și de apreciere a valorilor culturale francofone, iar recitalul muzical „Hymne et Ode à la Francophonie”, susținut de elevele Alesia Fraseniuc, Cosmina Popovici, Bianca Popescul, de la Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret, Teofana Păstrăv și Teodor Dragomir, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava, a încheiat evenimentul într-un mod emoționant și plin de inspirație.

„Aceste activități au avut ca scop nu doar promovarea înțelegerii și aprecierii diversității culturale și lingvistice a lumii francofone, dar și consolidarea dialogului intercultural și, în plus, dezvoltarea unei comunități educaționale și culturale deschise și incluzive în județul Suceava”, au transmis organizatorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi ai liceului din Siret și ai Școlii Nr. 1 Suceava au celebrat „Les Couleurs de la Francophonie”.
 Vizualizări articol: 469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevi ai liceului din Siret și ai Școlii Nr. 1 Suceava au celebrat „Les Couleurs de la Francophonie”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei