Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 75 (8604)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Prima cursă aeriană din Schengen a aterizat la Suceava de la Milano cu 230 de pasageri la bord

Duminică, 31 Martie 2024 (11:36:07)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima cursă aeriană de când România a fost admisă în spațiul de liberă circulație Schengen a aterizat pe Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava în dimineața zilei de duminică, 31 martie. Este vorba de cursa Milano - Suceava, cu 230 de pasageri la bord.

La sosirea la destinație, oamenii au spus că acest lucru trebuia să se întâmple de mai multă vreme, iar acum așteaptă ca și terestru lucrurile să intre pe făgașul normal.

”De la plecarea de la casa din Italia și până la decolare a durat aproximativ o oră și jumătate, și de aceea cred că este foarte bine”, a spus una din pasagerele din cursa de Milano.

Majoritatea celor care au aterizat duminică dimineață la Salcea consideră că timpii de așteptare se scurtează, ceea ce nu poate fi decât un lucru benefic.

La aeroport a fost prezent și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care i-a întâmpinat pe călători cu stegulețe prin care s-a marcat acest moment istoric și mult așteptat. Alături i-au fost angajați ai Aeroportului Internațional ”Ștefan cel Mare” Suceava, dar și oameni de la Poliția de Frontieră, cărora Gheorghe Flutur a ținut să le mulțumească.

”O premieră la Suceava și în România. S-a mai ridicat o barieră pentru țara noastră. Intrarea în spațiul Schengen aerian și maritim cu data de 31 martie. De astăzi (n.a. – duminică) putem spune că Suceava este acasă în inima Europei și Europa este acasă la Suceava, în inima Bucovinei. Am venit astăzi să întâmpinăm cursa de Milano- Suceava pentru că e prima cursă, la 9.45, cu 230 de pasageri care în premieră au venit pe noul regulament liber la verificare la Poliția de Frontieră. E un moment așteptat demult, s-a făcut dreptate. E o demnitate meritată și câștigată”, a arătat Gheorghe Flutur.

Directorul aeroportului, Ioan Măriuța, a explicat că a fost nevoie de o serie de modificări pe fluxurile de pasageri la aeroportul Suceava. ”Dacă până în prezent operam pe fluxuri eșalonate în timp, la ora actuală fluxurile sunt delimitate fizic deoarece trebuie să operăm în paralel atât în extra-Schengen cât și intra-Schengen, atât la „Sosiri” cât și la „Plecări”. În prezent avem curse în Schengen pentru Germania și Italia, extra-Schengen avem deocamdată Anglia, Tunisia și Turcia”, a precizat Ioan Măriuța.

Noile modificări înseamnă că pasagerii nu se vor mai opri la filtrele de control ale Poliției de Frontieră pentru a le fi verificate documentele de călătorie, ci se vor deplasa direct către porțile de îmbarcare, cu mențiunea că, în sarcina pasagerilor nu va fi nicio obligație suplimentară.

”Polițiștii de frontieră vor fi în continuare prezenți în incinta aeroporturilor și vor efectua acțiuni polițienești punctuale și inopinate pentru a verifica identitatea și dreptul de ședere al persoanelor, dar și pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale.

Acțiunile polițienești se vor efectua în baza unei analize de risc sau a unei suspiciuni rezonabile. Într-o astfel de situație, colegii noștri vor putea face demersuri pentru a stabili identitatea persoanei, de asemenea vor putea face verificări în bazele de date operative. Polițiștii de frontieră au în dotare dispozitive mobile de control cu ajutorul cărora vor efectua aceste verificări.

În situația în care suspiciunile nu se confirmă, persoana își poate continua călătoria, însă dacă acestea se confirmă, persoanei i se va întrerupe călătoria și se vor lua măsuri legale ce se impun.

Persoanele urmărite general sau internațional vor fi reținute și predate autorităților abilitate, iar celor care au comis infracțiuni - dețin substanțe interzise, documente false sau falsificate ori sunt migranți ilegali – li se vor întocmi actele premergătoare cercetării penale”, a explicat Alina Petraru, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava.

Practic, se poate spune că ziua de 31 martie 2024 este una de referință. Suceava devine astfel una din cele 17 porți Schengen din România, motiv pentru care investițiile în aeroportul din Salcea vor continua, în special cu instalația de aterizare/decolare, care va permite avioanelor să vină și să plece în condiții mult mai bune, în special în condiții de ceață.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima cursă aeriană din Schengen a aterizat la Suceava de la Milano cu 230 de pasageri la bord.
 Vizualizări articol: 658 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Prima cursă aeriană din Schengen a aterizat la Suceava de la Milano cu 230 de pasageri la bord5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei