Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 27 (8556)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Gheorghe Flutur și PNL Suceava au organizat cel mai mare miting împotriva extremismului din România

Duminică, 4 Februarie 2024 (19:31:11)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câteva mii de suceveni veniți din toate colțurile județului, precum și reprezentanți ai societății civile au participat, duminică, la Suceava, la cel mai mare miting împotriva extremismului. Manifestația a fost organizată de liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, și liberalii suceveni, iar potrivit acestuia, la miting au fost prezente peste 7.000 de persoane. Potrivit estimărilor Jandarmeriei, la acțiunea de duminică au participat în jur de 3.000 de persoane. Mitingul a avut ca slogan „Bucovina, ținutul Libertății, spune NU extremismului”. De asemenea, participanții la miting aveau pancarte cu mesaje precum „Extremismul este refugiul incompetenților”, „Binele învinge răul. PNL învinge extremismul” sau „Extremismul, primul pas spre dictatură”. Printre participanții la protest s-au numărat parlamentarii PNL Suceava, Constantin Daniel Cadariu, Ioan Balan, Angelica Fădor și Bogdan Gheorghiu, primarul Sucevei, Ion Lungu, precum și ceilalți primari liberali din județ.

În deschiderea manifestației, Gheorghe Flutur a ținut să precizeze clar că acest miting are loc la o săptămână după ce tot în centrul Sucevei a avut loc o altă manifestație, „dar care nu semăna cu una normală, ci cu un circ cu jigniri și înjurături”. El le-a transmis celor prezenți că Bucovina trebuie să arate țării întregi că nu este un sat fără câini, „că nu suntem un teren unde fiecare face ce vrea, unde fiecare țipă cât poate”. Flutur a ținut să infirme faptul că la acest miting sunt prezenți funcționari de la stat, el precizând că la protestul împotriva extremismului au venit „oamenii liberi care doresc să aibă un cuvânt de spus în această țară”. ”Nu au venit oameni cu apucături de maidan. Au venit oameni care realizează pericolul extremiștilor și al extremismului și eu le mulțumesc. Nu putem fi indiferenți cu ce se întâmplă. Mi-au spus colegi, oameni de presă că partidele de la putere nu trebuie să facă miting. Da, dar asta în condiții normale, când forțele extremiste atentează la normalitate, la civilizație. Vă mulțumesc că nu ați stat acasă și ați venit să le arătați că noi suntem un popor civilizat, tolerant, harnic, dar nu putem fi călcați pe bătături”, a precizat liderul PNL Suceava.

El a subliniat faptul că la acest miting are câteva mesaje pentru țara întreagă și pentru Europa. Flutur a arătat că prea mult timp „am tăcut și am permis circarilor prea multe”, iar clasa politică românească, din care face și el parte, a greșit prin această atitudine. Gheorghe Flutur le-a transmis celor prezenți că „trebuia să spunem stop joc ruletei rusești, circului din Parlament și fuga cu telefoanele live după fiecare din noi”. „Ce avem de ascuns, oameni buni? I-am făcut monștri. Într-o zi copiii dumneavoastră se vor juca în curtea școlii după aceste <modele>. Trebuie să facem ceva”, a completat Flutur.

El a adăugat că și actuala clasă politică aflată la putere „poate a greșit” prin faptul că nu a explicat mai bine ce înseamnă curentele extremiste. „Haideți să îi recuperăm pe cei care au fost duminică dincolo și poate au înțeles că acolo e viitorul. Îi respectăm pe toți. Dar noi avem soluții, noi avem fapte în spate, iar societatea civilă trebuie să fie mai curajoasă”, a declarat președintele PNL Suceava.

 

·        Flutur a prezentat decalogul de luptă împotriva extremiștilor

 

În acest context, Gheorghe Flutur a prezentat în public un decalog pe care el l-a întocmit pentru lupta împotriva extremismului. Flutur a arătat că în primul rând românii trebuie să lupte pentru siguranța lor. „Cine ne apără? Suntem din fericire sub umbrela NATO și a Uniunii Europene. Acolo trebuie să rămânem să fim apărați. Trebuie să ne apărăm economic în interiorul UE”, a precizat Flutur. El a adăugat că în al doilea rând trebuie să fie promovate modelele „și nu lichelele”. „Avem nevoie în societate de modele și vă cer să fie scoase modelele în față”, a spus liderul PNL Suceava, în timp ce participanții la miting strigau „Nu dați like-uri la lichele c-or veni vremuri mai grele”.

Apoi, Flutur a precizat că este nevoie de încurajarea competenței și a valorilor, iar acest lucru trebuie făcut în primul rând de politicieni. Apoi inițiativa și dezvoltarea. Judecați oamenii după ce au făcut. Nu mediocritatea, ci competență. Dați like la competență și dați eject la prostie, oameni buni. Ăsta e îndemnul meu de la Suceava și sunt convins că va fi ascultat de o țară întreagă”, a mai transmis Flutur.

 

·        Liderul PNL Suceava: „Urmași ai comuniștilor din Comitetul Central ne dau nouă astăzi lecții la Suceava și noi ne-am făcut că nu îi vedem”

 

Gheorghe Flutur le-a cerut celor prezenți să gândească pozitiv, să alunge ura și să se meargă pe construcție. „Avem multe lucruri frumoase făcute. Scoateți-le în evidență. Poporul acesta are valori, are patrimoniu. S-au făcut și lucruri bune în această țară. Parcă prea mult vrem să vorbim de rău. Aruncați răul și vorbiți și de faptele bune, de exemplele bune din societate”, a afirmat Gheorghe Flutur. Liderul PNL Suceava a mai spus că este nevoie să se respecte regulile și că în calitate de stat membru al UE, România are și drepturi, dar și obligații. „Regula respectată înseamnă să te ții de cuvânt, înseamnă că dacă vrei să fii respectat și tu trebuie să respecți. Nu numai să ne punem la butonieră că luptăm pentru drepturi. Da, dar începând cu mine trebuie să fiu onest și să respect regulile”, a transmis Flutur.

El consideră că este nevoie și de vigilență din partea societății civile. „Asta înseamnă ca noi, cei care conducem, să fim monitorizați, să dăm socoteală mai des, să fim criticați când greșim, poate o palmă pe umăr atunci când se fac lucruri bune. Dar vigilența înseamnă o societate civilă mai atentă, vigilentă, uneori inconvenabilă pentru noi, politicienii, dar așa ne putem face bine”, a mai spus Gheorghe Flutur.

El a adăugat că și valorile morale trebuie să fie scoase în față, pentru că onoarea, demnitatea și asumarea răspunderii „au cam dispărut”. ”Asta trebuie promovate și nu eu trebuie să vorbesc cel mai tare de aici, ci societatea civilă. Noi trebuie să respectăm mai mult aceste valori de moralitate”, a spus Flutur. El a adăugat că în momentul de față sunt și mulți urmași ai comuniștilor, inclusiv la Suceava, care dau lecții. „Parcă prea ușor unii cred că au trecut 34 de ani. Urmași ai comuniștilor din Comitetul Central ne dau nouă astăzi lecții, la Suceava, și noi ne-am făcut că nu îi vedem. Stop joc și acestor indivizi. Știu ei la cine mă refer”, a declarat președintele liberalilor suceveni.

Flutur le-a mai cerut celor prezenți să spună adevărul în față, deși acesta doare de cele mai multe ori. „Trebuie spus în față pentru fiecare dintre noi. Asta ne va face să ne facem bine sau unii să dispară dacă le pui adevărata oglindă în față”, a afirmat Flutur.

 

·        „Mesajul de la mitingul din Suceava trebuie să fie unul de pace”

 

Președintele PNL Suceava a subliniat faptul că mesajul transmis de la mitingul din Suceava trebuie să fie unul de pace, ca „să nu ne ia cineva de proști, că uităm sau nu știm cine este în spatele acestor mișcări, și în față, dar și în spate. Vă garantez că pe principiul adevărului le veți afla pe toate”.

Gheorghe Flutur a spus că trebuie promovate și susținute mai mult valorile naționale ale României: „Toți le trâmbițăm. Bundiță sau pufoaică? Mi-au spus să-mi iau bundița. O iau și mă mândresc cu ea. Ce faceți cu pufoaica de la ruși cei care arătați cu degetul? Să nu uitați niciodată răul făcut de rubașcă și de cei care le-au purtat și astăzi le au pe sub alaindeloane, dar tot pufoaice au. Și să fim necruțători cu ei la vot.”

Și nu în ultimul rând, el le-a transmis celor prezenți că este nevoie de unitate, pentru că „uniți acasă vom fi mai puternici în Europa”. „Dacă acasă suntem dezbinați, dacă e circ în Parlament, dacă faci o faptă bună și ești mâzgălit de gălăgioși nu e în regulă. Ca să fii recunoscut și puternic afară trebuie să fii unit acasă”, a precizat Flutur. El le-a mai spus participanților la miting că toate atacurile și jignirile la adresa sa l-au făcut mai puternic. „Din mine la Suceava unele forțe politice au făcut concurs de darts. Cine dă mai tare în Flutur. Mai tare m-au călit. Sunt mai puternic când vă văd pe voi, 7.000-8.000 de oameni veniți din toată Suceava și Bucovina. Și mă mândresc cu voi și voi mi-ați dat puterea, nimeni altcineva”, a declarat Flutur, care a mai precizat că el este înțelegător și tolerant și cu cei care înainte de mitingul de la Suceava „au făcut circ la scenă”. „Îi înțeleg. Mi-e milă de ei. Haideți să îi recuperăm poate cineva i-a trimis. Și biserica spune să fim mai îngăduitori, să ne facem timp să-i recuperăm”, a afirmat președintele PNL Suceava.

 

·        Medici, avocați, profesori și reprezentanți ai societății civile au vorbit despre pericolul extremismului. Un tânăr a adus un bilet de avion pentru liderul AUR, George Simion, cu destinația Moscova

După discursul de început al lui Gheorghe Flutur, pe scena amplasată în centrul Sucevei au urcat reprezentanți ai societății civile, precum și medici, profesori, avocați și tineri care au ținut să vorbească despre pericolul extremismului pentru societatea românească. Primul a urcat pe scenă un tânăr din Marginea, care a adus cu el un bilet de avion de mari dimensiuni, la numele călătorului fiind trecut liderul AUR, George Simion. „Uitați ce avem aici. Un bilet de avion pe ruta București – Moscova pentru George Simion. Vă rog să-l căutați să îi dați biletul de avion spre Moscova. Poate fi una dintre soluții de rezolvare în parte a extremismului”, a spus Flutur.

Printre cei care au urcat pe scenă alături de Gheorghe Flutur au fost medicul rădăuțean Cătălin Tibeică, profesorii de istorie Florentin Lehaci din Fundu Moldovei și Adrian Puiu din Rădăuți, reprezentatul ONG-ului Institutul Bucovina, Sabrina Seserman, primarul orașului Vicovu de Sus, Vasile Iliuț, expertul în proiecte europene Doina Iacoban, profesorul de limba română din Suceava Gheorghe Cîrstian, avocatul Daniela Mitrea și inginerul silvic și consilierul județean Tudor Plăcintă.

La finalul discursurilor acestora, Gheorghe Flutur le-a mulțumit pentru spiritul civic de care au dat dovadă prin faptul că au luat atitudine față de extremism. „Nu Flutur are nevoie să fie sprijinit. Îmi duc crucea singur. Salvați normalitatea, cei din societatea civilă! Până la urmă normalitatea de care vorbim acolo este ca și cei de acolo, care au altă părere, câțiva, probabil trimiși, să aibă dreptul să o facă. Ce s-ar întâmpla dacă aceștia ar veni la putere? Nu credeți că noi în șoaptă după perdele ar trebui să vorbim? Asta trebuie să ne dea de gândit”, a mai precizat liderul PNL Suceava.

El a adăugat că, din punctul său de vedere, la mitingul de la Suceava au răsunat „vorbe înțelepte, vorbe cu măsură și nu cu ură”. Flutur le-a mai spus tuturor celor prezenți că după ce se vor întoarce acasă trebuie să stea de vorbă cu oamenii și să le spună că „soluția nu e cine strigă mai tare, ci cine este mai corect și muncește, și fiecare să judece după fapte”.

 

·        Flutur: În luna mai încep să zbor, dar nu din funcție, ci la luptă împotriva extremismului

Gheorghe Flutur a mai spus că toți cei au fost prezenți la miting trebuie să se întoarcă acasă cu inițiativă, curaj, combativitate, creativitate, gândire pozitivă, asumare, spirit civic și unitate. „Avem toate acestea. Suntem capabili să fim mai uniți. Și cei care ați fost trimiși cu portavoce, poate vom găsi niște bani să vă ajutăm să vă luați niște portavoci mai puternice. Să ne criticați și mai dur, dar întorși acasă spuneți-le celor care v-au trimis că v-ați făcut treaba, dar nu îi ajută pe ei acest lucru. Li se va întoarce ca un penibil bumerang. Știu cine v-a trimis. Nu-s în stare să vină aici. Partidul din groapa Marianelor care mi-a pus poza mea pe geam, unde scrie <Flutur, pleacă>. Pleacă la luptă din Bucovina împotriva extremismului. Ați știut de ce ați scris <Flutur, pleacă>. Nu când vreți voi, ci pleacă la luptă, să vă scoatem pe centura politicii românești”, a declarat Flutur.

El a mai adăugat că România are nevoie de patriotism adevărat și nu de unul fals. „A fi patriot înseamnă nu să-ți cumperi un costum popular dintr-un talcioc și să păcălești lumea. Înseamnă să crezi în valorile acestui popor, să fii civilizat, să folosești armele democrației și nimic altceva. Dar peste 7.000 de suceveni astăzi au scris o pagină de istorie pentru România și să fiți mândri. Unii au pariat că nu o să veniți. Că Flutur îi terminat. Nu îi terminat”, a declarat Flutur. El a subliniat că este mai puternic ca niciodată și că în luna mai va „începe să zboare”, însă nu din funcție, ci la luptă împotriva extremiștilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur și PNL Suceava au organizat cel mai mare miting împotriva extremismului din România.
 Vizualizări articol: 1239 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Gheorghe Flutur și PNL Suceava au organizat cel mai mare miting împotriva extremismului din România1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei